Κόντρες κορυφής για την Ελλάδα

Κόντρες κορυφής για την Ελλάδα Facebook Twitter
0

«Θερμαίνεται» το κλίμα και γίνεται πιο ορατή η κόντρα Ιταλίας-Γαλλίας με τη Γερμανία για το ελληνικό ζήτημα, λίγο πριν από το κρίσιμο Γιούρογκρουπ.

Σε δηλώσεις του πριν από λίγο ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ που είχε συνάντηση με την Άνκελ Μέρκελ είπε ότι «η ψήφος των Ελλήνων θα γίνει σεβαστή» ενώ τόνισε πως «πρέπει να βρούμε μαζί μια λύση στο Γιούρογκρουπ».

Οταν ο Γάλλος Πρόεδρος ρωτήθηκε για τον «Δούρειο Ιππο» (σ.σ. έτσι αποκάλεσαν οι Γερμανοί την ελληνική πρόταση) είπε «δεν ξέρω από ελληνική μυθολογία». Επίσης όταν τον ρώτησαν για το δημοσίευμα του Spiegel που μιλά για προετοιμασία της ΕΚΤ για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είπε:  Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Δεν γνωρίζω κανένα σενάριο που να μιλά για έξοδο της Ελλάδας απο την ευρωζώνη.

Από την πλευρά της η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι απασχόλησε τη συνάντηση το θέμα της Ελλάδας και είπε ότι με αυτό θα ασχοληθούν οι υπουργοί Οικονομικών. Η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι χρειάζονται σημαντικές βελτιώσεις στην ουσία των διαβουλεύσεων. «Φαντάζομαι ότι θα είναι εντατικές οι διεργασίες στο Eurogroup σήμερα», δήλωσε επίσης.

Η συνέντευξη Τύπου Ολάντ-Μέρκελ είναι σε εξέλιξη

Ρέντσι: Δεν μπορεί κάποιοι να φέρονται σα να μην κέρδισε ποτέ ο Τσίπρας

 «Δεν μπορεί να φέρονται κάποιοι σα να μην κέρδισε ποτέ τις εκλογές ο Τσίπρας», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ στην Άνκελα Μέρκελ, ενώ είναι σε εξέλιξη η τετραμερής συνάντηση Βαρουφάκη, Σόιμπλε, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ. Είπε επίσης ο Ρέντσι σε συνέντευξη του στην ιταλική τηλεόραση ότι «ο ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν, θα παίξει ένα πολύ σημαντικό ματς στο σημερινό Eurogrop και για τον λόγο αυτό δεν παίρνει μέρος στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στη Ρώμη»

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM