Λαγκάρντ: Ανησυχώ για το αν θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε ο Βαρουφάκης

Λαγκάρντ: Ανησυχώ για το αν θα κάνει αυτά που συμφωνήσαμε ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
9

«Φωτιές» ανάβει και πάλι η επικεφαλής του ΔΝΤ στην ελληνική κυβέρνηση μετά από δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό δίκτυο PBSBNewsHour.

Η Κριστίν Λαγκάρντ σημείωσε με νόημα πως την ανησυχεί το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα εφαρμόσει όσα συμφώνησαν την στο ραντεβού της Ουάσινγκτον το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Είμαι ανήσυχη για το αν το κομμάτι της συζήτησής που κάναμε την Κυριακή του Πάσχα, θα υλοποιηθεί!» σημείωσε χαρακτηριστικά Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ζητάει παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με το συνταξιοδοτικό για το οποίο τόνισε πως δεν είναι βιώσιμο λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο, επιβαρύνει την ελληνική οικονομία και πρέπει άμεσα να αναμορφωθεί» .

Στην ίδια συνέντευξη η Λαγκάρντ άφησε αιχμές και προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις σημειώνοντας ότι «υποχώρησαν» μπροστά στις συντεχνίες και έφερε σαν παράδειγμα την περίπτωση με το μητρικό γάλα.  «Το μητρικό γάλα πωλούνταν αποκλειστικά στα φαρμακεία. Το προσπαθήσαμε, απελευθερώσαμε την αγορά και οι τιμές έπεσαν. Μετά, όμως, επέστρεψε η προηγούμενη κατάσταση και πλέον πωλείται πάλι μόνο στα φαρμακεία».

Σήμερα η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο CNBC, δήλωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα έναντι των δανειστών της. Παράλληλα, η επικεφαλής του ΔΝΤ χαρακτήρισε καταστροφικό το σενάριο ενός Grexit και αναγνώρισε ότι η νέα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένη λαϊκή εντολή.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

LiFO politics / Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Άρη Δημοκίδη και τον Γιάννη Παντελάκη για τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα και πρόσωπα μιας χρονιάς που τα είχε όλα: από εκλογές και ανασχηματισμούς, μέχρι απρόσμενες διαγραφές και επεισοδιακές καθαιρέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση και την προστασία των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών κατασκευών
LIFO NEWSROOM
Ζέττα Μακρή: «Οι μαθητές με τη χρήση του 10% θα δίνουν Πανελλήνιες τον Σεπτέμβρη»

Πολιτική / Σκέψεις για Πανελλήνιες και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση του 10%, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Η νέα πρόταση για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Η σύνοδος διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις, καθιστώντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών πιο επιτακτική από ποτέ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Οταν η προεδρος του ΔΝΤ φερνει ως παραδειγμα για την αναγκαιοτητα -και την επιτυχια- των "μεταρρυθμισεων"την ιστορια του "βρεφικου γαλακτος"(...ακομη και αν τα πραγματα ειναι οπως τα ειπε..)τοτε τα ορια του γελοιου εχουν ,προ πολλου,ξεπερασθει.Οταν απο την χιονοστιβαδα των διενεργηθεισων "μεταρρυθμισεων"(...και οχι μονον των μεγαλων μειωσεων μισθων και συνταξεων και την τεραστια αυξηση των ανεργων και υποαπασχολουμενων)δεν φερνει ενα,εστω ενα,παραδειγμα "επιτευχθεντος μεταρρυθμιστικου ωφελους"για την χωρα,αγνοει δε πληρως την καταστροφη,ακριβως εξ αιτιας αυτων,της οικονομιας,της αγορας και της κοινωνιας,ενω εχει το θρασος να χρησιμοποιει μονον αυτη την "γαλακτικη φαιδροτητα" ως παραδειγμα,τοτε καθε συζητηση περι των "καλων προθεσεων" των "θεσμων" ειναι περιττη.Και ακρως υποτιμητικη για οποιον αποδεχεται να εμπλακει σε αυτην.
Καλά η Lagarde τους έκανε ρόμπα όλους τους Έλληνες κυβερνώντες διαχρονικά!Το ύφος της όταν μιλάει για το βρεφικό γάλα,τις μεταφορές και το συνταξιοδοτικό τα λέει όλα.
Το συνταξιοδοτικό εννοείται πως δεν είναι διατηρήσιμο σε αυτή τη μορφή αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένας έλληνας πολιτικός απ' αυτούς της Βουλής που να έχει το θάρρος να το πει στον λαό. Όλοι μιλούν για κόκκινες γραμμές λες κι αν το ονομάσουμε κόκκινη γραμμή θα γίνει βιώσιμο.
Ας της πει καποιος της μαντάμ Λαγκάρντ ή τους μεταφραστές (δεν εχω την ορίτζιναλ έκδοση της δήλωσης) πως το γαλα εμπορίου που απευθύνεται σε νεογνά κ μωρα ΔΕΝ ειναι μητρικό. Ετσι για να ξέρουμε και για τι μιλαμε αρχικα... Και πως βασικα με το ρίχναμε λιγο παραπάνω βάρος στην ορθή ενημέρωση των νέων μητέρων απο το συστημα υγείας για τα οφέλη του μητρικου θηλασμου χωρίς συμβουλές που τον καταστρέφουν. Δεν θα είχαμε τα άθλια ποσοστά που εχουμε θηλάζοντων στους 6μηνες εστω (βλ. Συσταση ΠΟΥ για αποκλειστικό θηλασμο... Την συνέχεια της που συστήνει να συνεχίζεται μαζί με τις στέρεες τροφές μεχρι τα δυο την προσπερνάω γιατι θα μας παει αλλου) κ καθε οικογένεια θα γλίτωνε ενα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Οχι μονο βραχυπρόθεσμα αλλά κ μακροπρόθεσμα αν λάβουμε υπόψιν κ τα οφέλη για την υγεία.
πραγματικος κοσμος τωρα: πολλα μωρακια πρεπει να πινουν συμπληρωμα ειδικα απο τη στιγμη που η μεση μαμα ειναι 30-35 και εργαζομενη αντι για 20 χρονων με απειρο ελευθερο χρονο. Επισης το να πουλιεται το βρεφικο γαλα στα φαρμακεια και πανακριβο σε τιποτα δε συντελει στην ορθη χρηση του. Αν παω στο φαρμακειο και ζητησω δεκα κουτια ο φαρμακοποιος θα μου πει απλα '180 ευρω, δεχομαστε μετρητα και ντεμπιτ'. Οπως, εδω που τα λεμε, αν παω να ζητησω δεκα κουτια αντιβιωση.