Λίγες ώρες μετά, ανακαλεί την απόφασή της για τα κτίρια του Ελληνικού η Λυδία Κονιόρδου

Λίγες ώρες μετά, ανακαλεί την απόφασή της για τα κτίρια του Ελληνικού η Λυδία Κονιόρδου Facebook Twitter
8

Σε ανάκληση της απόφασης για αναπομπή προς το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων της επανεξέτασης τριών κτιρίων του Ελληνικού προχωρά η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, λίγες ώρες μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και ενώ προηγήθηκε υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, η ανάκληση έγινε «ύστερα από ενδελεχή έλεγχο του σχετικού φακέλου κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχουν νέα στοιχεία τα οποία δεν συνεκτιμήθηκαν στην αρχική εξέταση ώστε να αιτιολογείται η αναπομπή του θέματος».

 

Πρόκειται για το κέλυφος του αρχικού κτιρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, του παλαιού πύργου ελέγχου του Αεροσταθμού και του αρχικού πυρήνα του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολεγίου Θηλέων Αθηνών. Συγκεκριμένα τα μέλη του ΚΣΝΜ κλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2016 να διερευνήσουν κατά πόσο οκτώ κτίρια του πρώην αεροδρομίου, μεταξύ των οποίων και τα παραπάνω, έχουν τις προϋποθέσεις να κηρυχθούν μνημεία.

 

Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση διάρκειας πλέον των επτά ωρών τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν να κηρύξουν ως μνημείο μόνο το κτίριο του αγγλικού υποστέγου «Παγόδα». Για τον Δυτικό αεροσταθμό η απόφαση της μη κήρυξης ήταν ομόφωνη, για τις εγκαταστάσεις του Κολεγίου οκτώ μέλη τάχθηκαν υπέρ του μη χαρακτηρισμού και τέσσερα υπέρ της κήρυξης και για τον παλαιό πύργο ελέγχου εννέα μέλη έκριναν ότι δεν πρέπει να κηρυχθεί και τρία μέλη ζήτησαν την κήρυξη. Η σχετική υπουργική απόφαση εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2016.

 

Ωστόσο, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού κατέθεσε αίτηση θεραπείας στις 5 Ιανουαρίου του 2017 και ένα μήνα μετά αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Κατόπιν αυτού η υπουργός Πολιτισμού είχε πάρει απόφαση να αναπέμψει το θέμα προκειμένου να γνωμοδοτήσει εκ νέου το ΚΣΝΜ.

 

Πολιτική
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται και άτομα που μοιάζουν φυσιολογικά και με κάποια σοβαρότητα, μόλις αποκτήσουν (ή αποκαλυφθεί οτι έχουν)σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέπονται σε καρτούν. Άλλο παράδειγμα είναι ο Ν. Ξυδάκης που από εξαιρετικός αρθρογράφος στην Καθημερινή, μετά την Συριζοϋπουργοποίησή του μετατράπηκε σε άοσμο κομματικό χαρτογιακά.
Ε, αυτή είναι η σύνθεση του νέου αντισυστημικού σαμπουάν που πρέπει να λουστούν όλοι όσοι ψηφίζουν λεπέν, ποδέμος, ukip, σύριζα και λοιπούς απατεώνες δεξιά και αριστερά.Όταν είσαι σε κόμμα που πιστεύει σε συνωμοσίες, σε ψεκασμένες οικονομικές θεωρίες, σε λεφτόδεντρα και που λιβανίζει όλους τους δικτάτορες του κόσμου προφανώς και είσαι σούργελο χωρίς να χρειάζεται να ξέρουμε τίποτα άλλο. Με τον ίδιο τρόπο που δε μπορεί να πει κανείς "ξέρετε στη χρυσή αυγή υπάρχουν και σοβαροί που δε μαχαιρώνουν κόσμο". Αν ήταν σοβαροί εκεί θα ήταν;
Η Καθημερινή είχε μόνο έναν, πραγματικά εξαιρετικό, αριστερό αρθρογράφο, τον Αντώνη Καρκαγιάννη (που ήταν και διευθυντής της, στην θέση που έχει τώρα ο Παπαχελάς), ο οποίος όμως δυστυχώς πέθανε στην αρχή της κρίσης. (Σορυ για τα απανωτά σχόλια, αλλά τον Ξυδάκη τον αντιπαθούσα έντονα, πολύ πριν να εκδηλωθεί ως Συριζαίος--no surprises there. Έγραφε υποκριτικά δακρύβρεχτα κείμενα με εκνευριστικά πλουμιστό λεξιλόγιο. Τυπικός αριστερός νάρκισσος).
Όλοι οι Συριζαίοι φαίνεται περνάνε τις ίδιες φάσεις μόλις έρθουν στην εξουσία, αλλά τώρα όλα γίνονται γρηγορότερα. Πρώτα λεονταρισμοί και τσαμπουκάς, αλλά μόλις τους σφίξουν λίγο τα λουριά οι από πάνω (τρόικα, κυβέρνηση) γίνονται γατάκια.Άντε τώρα να πείσεις επενδυτή ότι η Ελλάδα είναι σοβαρή χώρα.