Τα πρωτοφανή μέτρα που εξασφάλισαν την ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας, έδωσαν την αφορμή στον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να δηλώσει αμέσως μετά ότι αυτή ήταν η καλύτερη παρέλαση που ζήσαμε ποτέ, εννοώντας ίσως ότι ήταν άρτια στο στρατιωτικό σκέλος της για το οποίο ήταν και υπεύθυνος. Αμέσως μετά μίλησε για τις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν. Ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος περικυκλωμένος από χιλιάδες αστυνομικούς και κάγκελα έκανε λόγο για «μια θαυμάσια, εντυπωσιακή παρέλαση με την οποία τιμήσαμε τους ήρωες του 1821, οι οποίοι με γενναιότητα, αυτοθυσία και πίστη μας έδωσαν την ελευθερία μας».
Τα πράγματα όμως στην επαρχία δεν ήταν τόσο «ήσυχα» και ασφαλή όσο στην Αθήνα. Επεισόδια και αποδοκιμασίες σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της παρέλασης. Τα μεγαλύτερα στην Πάτρα όπου
Το εξαγριωμένο πλήθος πέταξε μπουκάλια και τασάκια, και η αστυνομία απάντησε με χημικά και προσαγωγές.
Στη Λάρισα μετά το τέλος της παρέλασης υπήρξαν επεισόδια με μικροτραυματισμούς και δύο προσαγωγές από την αστυνομία.
Σε κλίμα εκτεταμένης αστυνομοκρατίας πραγματοποιήθηκε η παρέλαση και στην Τρίπολη. Όπως αναφέρει το arcadiavoice.gr αγανακτισμένοι πολίτες θέλησαν να παρελάσουν και αυτοί και να πλησιάσουν τη εξέδρα των επισήμων, εμποδίστηκαν όμως από τους αστυνομικούς.
Στην Ορεστιάδα, σε όλη τη διάρκεια της παρέλασης ακούγονταν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής. Μετά το τέλος της παρέλασης οι διαδηλωτές έβγαλαν πανό και προς στιγμή σημειώθηκε ένταση όταν η αστυνομία τους ζήτησε να απομακρυνθούν από το δρόμο.
Στη Χαλκίδα ο εορτασμος ξεκίνησε με μια προσαγωγή και ένταση πριν την δοξολογία. Μόνο ένας βουλευτής έδωσε το παρόν. Μάλιστα ορισμένοι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν με τσιρότα στα στόματα.
Στη Ρόδο δεν στήθηκε εξέδρα επισήμων όμως όσοι πολιτικοί παρέστησαν στην παρέλαση αποδοκιμάστηκαν
Στο Βόλο λόγω της έντασης και των αποδοκιμασιών οι επίσημοι φυγαδεύτηκαν με τη βοήθεια της αστυνομίας