Μητσοτάκης: Οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων θα κινηθούν ταχύτατα- Δεν αποκλείεται ο εμπρησμός στην Πεντέλη

Μητσοτάκης: Για την Πεντέλη, δεν αποκλείεται η περίπτωση του εμπρησμού Facebook Twitter
Φωτ.: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
0

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετέβη νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους αναφορικά με τα ανοιχτά μέτωπα. 

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη φωτιά στα Μέγαρα, που πήρε νωρίτερα μεγάλες διαστάσεις. 

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε 50-60 φωτιές την ημέρα, τις οποίες δεν τις μαθαίνετε ποτέ» καθώς γίνεται έγκαιρη κατάσβεσή τους, είπε στις κάμερες, και συνέχισε αναφέροντας πως «είναι δεδομένο» πως ορισμένες θα ξεφύγουν. 

Ερωτώμενος για τα αίτια των πυρκαγιών, τόνισε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα, ενώ ειδικότερα για τη φωτιά στην Πεντέλη είπε: «Δεν αποκλείεται η περίπτωση του εμπρησμού». 

Ανάλογες υπόνοιες είχε αφήσει νωρίτερα και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης. «Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κεραυνού ή βραχυκυκλώματος, όλα τ΄άλλα είναι ανοιχτά» είπε και άφησε ανοιχτή την πιθανότητα εμπρησμού. 

Για την αποζημίωση όσων είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους κατοίκους πως οι διαδικασίες θα κινηθούν ταχύτατα, «αλλά, δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω μέχρι να υπάρξει πλήρης καταγραφή των ζημιών». 

Για τις εκκενώσεις περιοχών, σημείωσε πως την Τρίτη εκκενώθηκαν περιοχές με περίπου 100.000 κατοίκους και η διαδικασία κινήθηκε σε «ασφάλεια και τη στήριξη της αστυνομίας». 

Σχετικά με την αντίδραση των δυνάμεων πυρόσβεσης, δεν θέλησε να κάνει «αξιολογική κρίση την ώρα της μάχης» και αρκέστηκε να πει πως «υπάρχει καλύτερα επίπεδο συντονισμού σε σχέση με το παρελθόν» Προειδοποίησε, δε, πως οι «πυρκαγιές είναι εδώ, μαζί μας, και κάθε χρόνο πρέπει να ανεβάζουμε το επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM