Μητσοτάκης: Ψήφος για τους ομογενείς από τον τόπο διαμονής τους το 2023

Μητσοτάκης: Ψήφος για τους ομογενείς από τον τόπο διαμονής τους το 2023 Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση της ομογένειας στην Αστόρια. EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
0

Ψήφο για τους ομογενείς από τον τόπο διαμονής τους το 2023 προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συγκέντρωση ομογενών στην Αστόρια, κάνοντας λόγο για μια νέα ελληνική κανονικότητα.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν την ομογένεια. «Δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θέλω να συνεργαστώ με τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να μειώσω δραστικά τη γραφειοκρατία στα προξενεία. Σύντομα θα δείτε αποτελέσματα. Επίσης, θα στηρίξουμε τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Η Εκκλησία και η γλώσσα είναι τα δύο στοιχεία που διατηρούν τις σχέσεις την ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα», είπε. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην ψήφο των ομογενών. «Εργαζόμαστε, ώστε να αποκτήσετε επιτέλους το δικαίωμα να ψηφίζετε από τον τόπο που ζείτε. Θα θεσμοθετήσουμε την επιστολική ψήφο. Όποιος είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους θα μπορεί να ψηφίζει από απόσταση, ώστε να μη χρειάζεται να έρχεται στην Ελλάδα...Το Σύνταγμα ορίζει ότι για την ψήφο από απόσταση χρειάζεται νόμος που όμως πρέπει να πάρει 200 ψήφους από τη Βουλή. Σύντομα θα ξεκινήσω επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς για να τους καταθέσω την πρόταση», ανέφερε. 

Επιπλέον εξήγησε ότι δεν αλλάζουν οι εκλογικοί κατάλογοι και πως η ψήφος των ομογενών θα προσμετράται κανονικά στο σύνολο. Είπε ότι θα αυξηθεί τον αριθμό των βουλευτών Επικρατείας σε 15, ώστε να βγάζει η ομογένεια τους δικούς της βουλευτές. «Αυτός ο νόμος θα έπρεπε να ψηφιστεί από 300 βουλευτές», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και εξέφρασε τη ελπίδα ότι μέσα από τις συζητήσεις με τα άλλα πολιτικά κόμματα το 2023 θα μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που ζουν οι ομογενείς.

Τέλος, έκανε και μια προσωπική αναφορά καθότι έχει ζήσει επτά χρόνια στην Αμερική: «Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση που έχω τη δυνατότητα να σας επισκεφθώ ως πρωθυπουργός εδώ στην Αστόρια, που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Αισθάνομαι με τον τρόπο μου ένας από εσάς και θέλω να με αισθάνεστε ως έναν δικό σας άνθρωπο». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την πρώτη φορά που βρέθηκε στην Αμερική πριν από 33 χρόνια όπου και πέρασε επτά χρόνια. «Έζησα ως νέος φοιτητής τον δυναμισμό και τον πατριωτισμό του ελληνισμού της Αμερικής. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ανιδιοτέλειά σας, που πάντα βάζετε το συμφέρον της πατρίδας και της ιδιαίτερης πατρίδας πάνω από τα κόμματα. Θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί σε αυτά τα δέκα χρόνια του χειμώνα που πέρασε η χώρα μείνατε κοντά της».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM