Νέο ομοφοβικό παραλήρημα Ερντογάν: «Διεστραμμένα κινήματα, προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις κοινωνίες μας»

Νέο ομοφοβικό παραλήρημα Ερντογάν: Ετοιμάζει συνταγματικές αλλαγές κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σε νέο ομοφοβικό παραλήρημα προχώρησε με σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναφέρθηκε τόσο στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στο Κυπριακό. 

«Έχουμε τη δύναμη να ενώσουμε τα χέρια στον αγώνα ενάντια στα διεστραμμένα κινήματα και να πολεμήσουμε ενάντια στις δυνάμεις που προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις κοινωνίες μας, να δυναμιτίσουν θεμελιωδώς την οικογενειακή δομή και να σκοτεινιάσουν το μέλλον μας», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη νέα ομοφοβική του επίθεση κατά της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη αφoύ παρευρέθηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, υπογράμμισε τη σημασία του θεσμού της οικογένειας για την Τουρκία ενώ στηλίτευσε την στάση της διεθνούς κοινότητας. «Ένα από τα θέματα που με ενοχλεί περισσότερο είναι ένα από αυτά μάλλον τράβηξε την προσοχή σας. Καθώς μπαίνετε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, βλέπετε LGBTQ+ χρώματα στα σκαλοπάτια και σε ορισμένα άλλα σημεία (...) Θα ήθελα να βρω την ευκαιρία να μιλήσω με τον Γενικό Γραμματέα. Πόσοι LGBTQ+ άνθρωποι υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή; Όσο έχουν δικαιώματα αυτοί, άλλο τόσο έχουν και όσοι είναι εναντίον των LGBTQ+ . Eίναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα και πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενοχλούνται από αυτή την κατάσταση», σημείωσε.

Αλλά αυτό που πρέπει να ανησυχήσει περισσότερο την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Τουρκίας είναι η διάθεση που εξέφρασε ο Ερντογάν για συνταγματική τροποποίηση. «Εργαζόμαστε σε πολυδιάστατα μέτρα, ειδικά στην καταπολέμηση του εθισμού. Θα κάνουμε το πιο αποτελεσματικό βήμα προς αυτό με τη συνταγματική τροποποίηση που σκοπεύουμε να φέρουμε στην ημερήσια διάταξη όταν ανοίξει η Βουλή. Είμαστε αποφασισμένοι να εγγυηθούμε συνταγματικά τον θεσμό της οικογένειας. Προστασία της οικογένειας σημαίνει προστασία της Τουρκίας, προστασία της πατρίδας. Θα καταπολεμήσουμε αυτό το πρόβλημα με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στη χώρα μας. Ωστόσο, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε σε αυτόν τον αγώνα σε διεθνή βάση», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται πως πριν από τις εκλογές στην Τουρκία η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της χώρας είχε εκφράσει σοβαρές ανησυχίες για διώξεις εις βάρος των μελών της. 

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Επανέλαβε την πρόκληση για το ψευδοκράτος

Επιπλέον ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε και στις συνομιλίες που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά επανέλαβε και το αίτημα αναγνώρισης του ψευδοκράτους στην Κύπρου

«Στόχος μας είναι να διαλύσουμε την ταραγμένη ατμόσφαιρα στο Αιγαίο και η προσέγγιση του Μητσοτάκη είναι προς αυτή την κατεύθυνση. Αλλά για εμάς, το πιο σημαντικό βήμα αυτή τη στιγμή θα είναι η σύνοδος κορυφής στη Θεσσαλονίκη, αν θέλει ο Θεός. Η σύνοδος κορυφής της Θεσσαλονίκης θα είναι πλέον ένα σημαντικό άλμα στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Οι υπουργοί Εξωτερικών θα κάνουν προκαταρκτικές εργασίες και ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε αυτή τη σύνοδο κορυφής στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου», σημείωσε.

«Πρόσφατα, και οι δύο χώρες δοκιμάστηκαν από καταστροφές. Αυτές οι αρνητικές καταστάσεις έφεραν τις χώρες μας πιο κοντά μεταξύ τους όσον αφορά τη συνεργασία. Η πρόσφατη αύξηση των επαφών υψηλού επιπέδου υποστήριξε επίσης την τρέχουσα θετική ατμόσφαιρα. Ελπίζω ότι οι επαφές μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης την επόμενη περίοδο θα κάνουν τη διαδικασία ακόμη πιο θετική. Ως Τουρκία και Ελλάδα, πρέπει να μείνουμε μακριά από βήματα και δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον εμπιστοσύνης. Πρέπει να κάνουμε μαζί βήματα σε αυτόν τον τομέα προκειμένου η επικείμενη διαδικασία να προχωρήσει με ασφάλεια», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Σε ερώτημα για τι απήχηση είχε σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών το αίτημά του για αναγνώριση του ψευδοκράτους σχολίασε: «Αναμένουμε ότι η πόρτα που άνοιξε με την ένταξή της στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως μέλος-παρατηρητή θα συνεχιστεί. Η αναγνώριση της ΤΔΒΚ ως ανεξάρτητου κράτους από τη μία χώρα μετά την άλλη υπηρετεί την ειρήνη και την ηρεμία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο επόμενος οδικός μας χάρτης περιλαμβάνει αποτελεσματικά βήματα που πρέπει να γίνουν προς την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ και την ενσωμάτωσή της στο διεθνές σύστημα», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ο Ερντογάν για τις σχέσεις με Ρωσία και Ισραήλ 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ακόμα ότι δεν συμφωνεί με την αρνητική προσέγγιση που δείχνουν άλλοι ηγέτες προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Ερντογάν επανέλαβε πως ελπίζει ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση για την αναβίωση της Πρωτοβουλίας της Μαύρης Θάλασσας για τα σιτηρά με τη Ρωσία και την Ουκρανία.

Παράλληλα, ο δήλωσε ότι η Τουρκία και το Ισραήλ σύντομα θα προχωρήσουν σε κοινές προσπάθειες για γεωτρήσεις για ενεργειακά κοιτάσματα και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες θα λειτουργήσουν επίσης ενεργειακά δίκτυα προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, Μετά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν είπε επίσης ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για αμοιβαίες επισκέψεις μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά την τουρκική οικονομία, ο Ερντογάν δήλωσε κατά την επιστροφή του από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι το μεσοπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα της Τουρκίας, που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, έχει ανοίξει την όρεξη σε ξένους επενδυτές. «Ένας κρίσιμος πυλώνας του προγράμματός μας είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας. Μόνο η προετοιμασία και η ανακοίνωση του προγράμματος έχει ήδη ανοίξει την όρεξη σε ξένους επενδυτές», τόνισε. «Αξιοποιώντας αυτή τη δυναμική, θα προχωρήσουμε γρήγορα προς τους στόχους μας».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

LiFO politics / Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Άρη Δημοκίδη και τον Γιάννη Παντελάκη για τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα και πρόσωπα μιας χρονιάς που τα είχε όλα: από εκλογές και ανασχηματισμούς, μέχρι απρόσμενες διαγραφές και επεισοδιακές καθαιρέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση και την προστασία των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών κατασκευών
LIFO NEWSROOM
Ζέττα Μακρή: «Οι μαθητές με τη χρήση του 10% θα δίνουν Πανελλήνιες τον Σεπτέμβρη»

Πολιτική / Σκέψεις για Πανελλήνιες και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση του 10%, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Η νέα πρόταση για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Η σύνοδος διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις, καθιστώντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών πιο επιτακτική από ποτέ
LIFO NEWSROOM