Ο Χρήστος Σπίρτζης καταγγέλλει παρακολούθηση του κινητού του με Predator

Χρήστος Σπίρτζης: Παρακολούθηση στο κινητό του κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi.
0

Την παρακολούθηση του κινητού του με το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator κατήγγειλε ο πρώην υπουργός και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σπίρτζης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «στόχος παρακολούθησης του επιτελικού παρακράτους Μητσοτάκη με το παράνομο λογισμικό Predator έγινε ένας ακόμη πολιτικός του αντίπαλος. Ο βουλευτής και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος σήμερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για σειρά αδικημάτων, μεταξύ άλλων και για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ). Μετά από έλεγχο στο κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε ότι αυτό είχε γίνει στόχος από το παράνομο λογισμικό Predator τον Νοέμβριο του 2021».

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στον Άρειο Πάγο. Πηγές της Κουμουνδούρου, που επικαλείται το ΑΠΕ, επεσήμαναν ότι αυτή η πρωτοβουλία γίνεται την ώρα που η κυβέρνηση «επιχειρεί τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών εντός εκτός κοινοβουλίου».

Χθες, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, λόγω διαφωνιών για τον κατάλογο των προσώπων που θα κληθούν να καταθέσουν. 

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι η κυβέρνηση «επιβεβαίωσε εκ νέου την ενοχή της», επιχειρώντας «να κρύψει στο σκοτάδι την αλήθεια για τις παρακολουθήσεις». 

«Αφού έσπευσαν να καταστρέψουν κάθε στοιχείο για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, Κουκάκη και ενδεχομένως πολλών ακόμα πολιτικών και δημοσιογράφων, επιχειρούν τώρα να ξεμπερδέψουν με συνοπτικές διαδικασίες και με την Εξεταστική Επιτροπή, αποκλείοντας όλους τους κρίσιμους μάρτυρες», επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έκανε λόγο για «διασυρμό της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» και για «διαρκή και επαναλαμβανόμενη αντιδημοκρατική εκτροπή». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους;

Newsroom / Τέμπη: Γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους;

Ποιος είναι ο πολιτικός αντίκτυπος των συλλαλητηρίων; Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι στις δημοσκοπήσεις; Τι θα είχε συμβεί αν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκλεγεί ο Π. Γερουλάνος και ο Π. Πολάκης; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη σύμβουλο επικοινωνίας και εκδότρια του Fact News, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για τα Τέμπη

Πολιτική / Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη

Το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή η ψηφοφορία - Την πρόταση υπογράφουν οι πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας και συνολικά 85 βουλευτές 
LIFO NEWSROOM
Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM