Ο Λεβέντης φοβάται για νέα Ίμια

Ο Λεβέντης φοβάται για νέα Ίμια Facebook Twitter
0


«Είναι λάθος και επιπολαιότητα της κυβέρνησης να πιστεύει ότι θα περάσει έτσι και το θέμα των πετρελαίων και των υδρογονανθράκων. Αν πιστεύουμε ότι θα έρθουν Γάλλοι και Αμερικανοί να πολεμήσουν δίπλα μας, τότε βρισκόμαστε μακριά από την πραγματικότητα. Δεν είναι εύκολο να δεχτεί η Τουρκία τις γεωτρήσεις στην Κύπρο. Θα έχουμε πρόβλημα». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στο 5ο αναπτυξιακό συνέδριο στην Πάτρα.


Ο κ. Λεβέντης εξέφρασε φόβους για «νέα Ίμια» και ζήτησε από τις πολιτικές δυνάμεις να βοηθήσουν: «Nα βάλουμε όλοι πλάτη, γι' αυτό και ζητώ συνέχεια εδώ και δύο χρόνια να αφήσουμε τις καρέκλες και να φτιάξουμε μία κυβέρνηση οικουμενική. Αν αγαπάς τη χώρα όλα μπορείς να τα κάνεις».


Αναφερόμενος στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βγάλει τη χώρα στις αγορές σχολίασε: «Ο Σαμαράς το 2014 έβγαλε ομόλογο με αγγλικό δίκαιο και υψηλό επιτόκιο και το πληρώνει σήμερα η χώρα, και ο Τσίπρας θέλει να βγει στις αγορές με το ίδιο ομόλογο τη στιγμή που η χώρα είναι ξεβράκωτη και πίσω από αυτό δοκιμάζεται και ταπεινώνεται. Το άγχος όλων των πρωθυπουργών είναι να αποδείξουν ότι η οικονομία πάει καλά και βγαίνουμε στις αγορές. Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι μόνο τα 180 δισ. ευρώ μπορούν να κουρευτούν και για τα υπόλοιπα (147 δισ.) δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αφού είναι με διακρατικές συμφωνίες. Η Ένωση Κεντρώων ζητάει με επίσημο τρόπο όλα τα στοιχεία του δημοσίου χρέους από το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και δεν μας τα παραχωρούν».


Τέλος, για το θέμα της ονοασίας της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε ότι «όλοι οι τέως πρωθυπουργοί έχουν συμφωνήσει στο «Nova Macedonia», όλοι τα μασάγανε και μόνο ο Μητσοτάκης βγήκε σαν άντρας και είπε ότι ναι ισχύει αυτό ότι είναι απόφαση της Βουλής. Δεν μπορούμε να δώσουμε το όνομα της Μακεδονίας, γιατί ακόμη και αν γινόταν θα είχαμε αλυτρωτικές ενέργειες και αξιώσεις από τους Σκοπιανούς να αξιώσουν να έχουν έξοδο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο λαός δεν συνυπογράφει τέτοια απόφαση. Δεν χαρίζουμε το όνομα της Μακεδονίας σε κανέναν».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM