Ο Μητσοτάκης στο υπουργείο Οικογένειας: «Δεν υπάρχουν αόρατοι συμπολίτες μας»

Μητσοτάκης στο υπουργείο Οικογένειας: «Δεν υπάρχουν αόρατοι συμπολίτες μας» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Την πρόθεση της κυβέρνησης σε θέματα ισότητας να μην βάλει «νερό στο κρασί» της και να μην κάνει εκπτώσεις εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. 

Ειδική αναφορά και στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα περιελάμβαναν τα λεγόμενα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. «Στα ζητήματα τα οποία αφορούν οριζόντια την ισότητα δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας, δεν κάνουμε εκπτώσεις. Και στα ζητήματα που αφορούν συνολικά τις συμπεριληπτικές μας πολιτικές, έχουμε θέσει τον στόχο της φιλοδοξίας μας πολύ ψηλά. Την εφαρμογή της στρατηγικής μας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ συμπολίτες μας», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε για το νέο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υπάρχουν εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες. Μετά τις ευχές στην υπουργό, στην υφυπουργό και στους τρεις γενικούς γραμματείς τόνισε: «Έρχεστε να καλύψετε ένα κενό, συγκεντρώνοντας πολιτικές οι οποίες ήταν κατακερματισμένες σε πολλά διαφορετικά υπουργεία, οι οποίες όμως αφορούν όλους -και θα έλεγα ιδίως τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας- και γι΄ αυτό και θα υποστηρίξουμε με πολύ μεγάλη θέρμη το έργο σας σε μια σειρά από πολιτικές. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το οποίο αυξάνεται κατά 8% και το οποίο αποτελεί μία κατάκτηση που θέλω να θυμίσω ότι για πρώτη φορά σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από μία προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι πολιτικές συνολικά για το παιδί, ζητήματα τα οποία αφορούν την ένταξη στην κοινωνική και στην οικονομική ζωή των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια την προηγούμενη τετραετία, να βγάλουμε στην επιφάνεια προβλήματα με τα οποία ενδεχομένως άλλες κυβερνήσεις να μην ήθελαν να ασχοληθούν».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν υπάρχουν αόρατοι συμπολίτες μας

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «δεν υπάρχουν αόρατοι συμπολίτες μας, συμπολίτες μας οι οποίοι δεν αξίζουν της φροντίδας και της προστασίας του κράτους». Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μια ευκαιρία για πειραματισμό και με πολύ καινοτόμες πολιτικές. «Ζητήματα, ας πούμε, τα οποία έχουν να κάνουν με την ενεργό γήρανση, που τόσο σημαντικά είναι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Επιθυμία της κυβέρνησης όπως την εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι πιο ηλικιωμένοι πολίτες μας να αισθάνονται ότι μπορούν να είναι πραγματικά παραγωγικοί και χρήσιμοι και να έχουν μια καλή ποιότητα ζωής.

Στρατηγική για τα ΑμεΑ

Τέλος για τον πρωθυπουργό και η στρατηγική για τα ΑμεΑ πρέπει να τονιστεί. 

«Είναι μία στρατηγική η οποία απαιτεί έναν κεντρικό συντονισμό από το Μέγαρο Μαξίμου. Έχει ήδη αρχίσει και αποδίδει, γνωρίζουν οι συμπολίτες μας με αναπηρία ότι για πρώτη φορά, οριζόντια και σε επίπεδο πολλών διαφορετικών παρεμβάσεων, γίνονται πράγματα για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη. Αλλά επειδή δυστυχώς ήμασταν πολύ πίσω, έχουμε σημαντικό χαμένο έδαφος ακόμα να καλύψουμε», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM