Οι ανακριτές Διαφθοράς καλούν τον Γιάννο Παπαντωνίου να απολογηθεί για τα εξοπλιστικά

Οι ανακριτές Διαφθοράς καλούν τον Γιάννο Παπαντωνίου να απολογηθεί για τα εξοπλιστικά Facebook Twitter
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον πρώην υπουργό Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου. (Φωτογραφία αρχείου-EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
0

Στους ανακριτές Διαφθοράς για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, καλείται να απολογηθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η θητεία του πρώην υπουργού στο υπουργείο Άμυνας βρίσκεται υπό δικαστικό έλεγχο για συμβάσεις που αφορούν σε προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου καλείται σε απολογία με κλήση που του απέστειλαν η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής, Γιώργος Ευαγγέλου για τις 25 Ιουλίου.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί που διενεργούν την έρευνα για το σύνολο των εκκρεμών δικογραφιών με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην υπουργό, ζητούν να δώσει εξηγήσεις ενώπιον τους σχετικά με την υπόθεση λογαριασμών που συνδέονται με τον κ. Παπαντωνίου και για τους οποίους έδωσαν στοιχεία στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής οι ελβετικές αρχές.

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας απέστειλε στις αρχές του 2017 στοιχεία για δύο λογαριασμούς και ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο που φέρονται να σχετίζονται με τον πρώην υπουργό Άμυνας.

Μετά τα στοιχεία που είχαν διαβιβαστεί από τις ελβετικές Αρχές τον Απρίλιο του 2017, ασκήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη συμπληρωματική ποινική δίωξη για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της δωροδοκίας-δωροληψίας.

Η δίωξη είχε ασκηθεί μετά από γραπτό αίτημα που απέστειλαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς η κ. Ζαμανίκα και ο κ. Ευαγγέλου για την απαγγελία των δύο κατηγοριών, ώστε να διευκολυνθεί η έρευνα τους και να μπορούν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ανακριτικές πράξεις.

Στον φάκελο που οι δύο ανακριτές έχουν σχηματίσει για τον πρώην υπουργό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν συμπεριλάβει δεκάδες στοιχεία μεταξύ των οποίων καταθέσεις πρώην στελεχών εταιρείας που είχε εμπλακεί στο παρελθόν με προμήθειες του Δημοσίου, κατασχεθέν υλικό από ελέγχους της Εισαγγελίας Διαφθοράς σε σπίτια εμπλεκομένων σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και δεδομένα που έχουν συλλέξει οι εισαγγελείς από τους ελέγχους σε λογαριασμούς που διέθετε στην Ελβετία η σύζυγος του πρώην υπουργού, Σταυρούλα Κουράκου, στην Ελβετία και οι οποίοι αποκαλύφθηκαν μέσω της «λίστας Λαγκάρντ».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, που αναμένεται να λάβει προθεσμία για την απολογία του, από την αρχή έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή του σε παράνομες ενέργειες και έχει δώσει τη συναίνεσή του προκειμένου να ελεγχθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαθέτει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM