Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αποχή - Πού έφτασε το 66,7%

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αποχή - Πού έφτασε το 66,7% Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
5

Ποσοστό ρεκόρ σημειώνει η αποχή σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές.

Με ενσωματωμένο το 75% της επικράτειας, προκύπτει ότι στις κάλπες προσήλθε μόλις το 56,11% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ το υπόλοιπο 43,91% επέλεξε να μην εκφράσει την ετυμηγορία του.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, τεράστια αποχή εμφανίζουν απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές, γεγονός που σημαίνει ότι εκτός από την απογοήτευση μεγάλης μερίδας των πολιτών απέναντι στα κόμματα, σημαντικός παράγοντας για την μη προσέλευση στην κάλπη έπαιξε και το οικονομικό κόστος της μετακίνησης των ετεροδημοτών με την τιμή της βενζίνης και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια στα ύψη και τις εταιρείες που λειτουργούν τους αυτοκινητόδρομους να μην δέχονται την ελεύθερη διέλευση των ψηφοφόρων από τα διόδια.

Μεγαλύτερη αποχή εμφανίζεται στη Φλώρινα, όπου δεν προσήλθε στις κάλπες το 66,70% των ψηφοφόρων, στην Κεφαλλονιά με αποχή 61,07%, στη Λακωνία με 60,50%, στη Λέσβο με 60,37%, στην Ευρυτανία με 58,75%, στη Χίο με 55,75% και στην Καστοριά με 54,52%.

Στον αντίποδα τα χαμηλότερα ποσοστά αποχής παρατηρήθηκαν στα αστικά κέντρα, όπως στην Αττική (37,15%), στη Β΄ Θεσσαλονίκης (35,17%), στη Β΄ Αθηνών 37,24%), στο Ηράκλειο (37,53%) και στη Λάρισα (38,77%).

Η αποχή στις βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου ήταν 36,38%, τον Ιούνιο του 2012 37,51%, τον Μάιο του ίδιου έτους 34,88% , το 2009 29,05%, ενώ το 2007 25,85%.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Πολιτική / Στο ΣτΕ ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη για φόρους 11 εκατομμυρίων ευρώ

Η υπόθεση αφορά φόρους εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας που καταλογίστηκαν για μια βίλα στην Εκάλη, ιδιοκτησία της οποίας συνδέθηκε με offshore εταιρεία, όπου, όπως διαπιστώθηκε, κύριοι μέτοχοι είναι ο ίδιος και η σύζυγός του
LIFO NEWSROOM
Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

LiFO politics / Πού πάνε οι ψηφοφόροι όταν φεύγουν;

Ένα μεγάλο τμήμα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπει τα κόμματα που ψήφιζε, κατευθύνεται σε μία «γκρίζα ζώνη» και περιμένει, λέει στη Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

2 σχόλια
Προφανώς η τετράγωνη λογική του ερωτήματος "για ποιον λόγο υπάρχουν ετεροδημότες και δεν ψηφίζουμε όλοι εκεί που μένουμε" δεν αφορά κανέναν...όσο να΄ναι, ένα τριήμερο από το πουθενά κακό δεν κάνει. Μόνο στην παραγωγικότητα. Και στην τσέπη. Και στη συντήρηση του ελληνικού παραλογισμού.
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ιδέα για να μειωθεί η αποχή: μεταφέρετε τα εκλογικά δικαιώματα των φοιτητών στα πανεπιστήμια, για όποιον το επιθυμεί, μέχρι να τελειώσει σπουδές.Κανείς δεν πρόκειται να χώσει 30-100 ευρώ και να κάψει μάθημα εξεταστικής για να ψηφίσει.Για τους φαντάρους το κάνετε (για να μην παρουν άδεια), γιατί όχι και για εμάς ?Είναι δυνατόν να μην μπορούμε να πάρουμε ούτε την πιο προφανή και απλούστατη απόφαση σε αυτή τη χώρα ?
Αγαπητέ, οποίος εξουσιάζει, σπανίως παίρνει έστω και την πιο προφανή και απλούστατη απόφαση σε αυτή τη χώρα, εκτός και μόνον εάν ωφελεί τον ίδιον μετά το συνάφιον αυτού...
Η ανικανότητα, έλλειψη έμπνευσης, αδιαφορία, νομολατρεία, ώστε να ρυθμιστούν εύκολα, γρήγορα και αποτελεσματικά ακόμη και τα πιο απλά πράματα, είναι μια από τις μεγάλες πληγές αυτού του τόπου.