Παραιτήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Ο Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Ο Χρήστος Σπίρτζης είχε προαναγγείλει την παραίτησή του μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, όταν συνεδρίασε για πρώτη φορά Κυριακή 2 Ιουλίου η Γραμματεία. 

Σήμερα ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί κατά τη διάρκεια της ΚΕ του κόμματος που συνεδριάζει, για δεύτερη μέρα. Τα αίτια της παραίτησής του έχουν να κάνουν με την ανατροπής του σχεδιασμού που είχε γίνει μέχρι τις εθνικές εκλογές και ο οποίος δεν έχει έδαφος για να εξαπλωθεί, καθώς έχουν «κοπεί» οι δεσμοί για συνεργασίες.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την οποία θα λάβει χώρα και η ψήφιση για τον οδικό χάρτη εκλογή του νέου προέδρου του κόμματος.

Συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του Νίκου Παππά και του Στέφανου Τζουμάκα. Να σημειωθεί πως ο Παύλος Πολάκης διευκρίνισε ότι θα διεκδικούσε την προεδρία, αν η διαδικασία λάμβανε χώρα μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως ζητούν αρκετά στελέχη.

Η συνεδρίαση θα ολοκληρωθεί το απόγευμα, με την ψηφοφορία για το χρονοδιάγραμμα και την διαδικασία εκλογής αρχηγού καθώς προς το παρόν υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις πέραν την εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Πολιτική / Μητσοτάκης: Σκοπός να έχουμε 900 λεωφορεία έως τα μέσα του 2025 και πιο συχνά δρομολόγια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το αμαξοστάσιο των Οδικών Συγκοινωνιών ( ΟΣΥ ) στον 'Αγιο Ιωάννη Ρέντη όπου στεγάζονται καινούργια ηλεκτρικά λεωφορεία και λεωφορεία φυσικού αερίου
LIFO NEWSROOM