Παρέμβαση του ΟΗΕ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας

Παρέμβαση του ΟΗΕ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ζήτησε ο Τσίπρας Facebook Twitter
SOOC
2

Την μεσολάβηση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντόνιο Γκουτέρες, με τον οποίο συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τις διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γγ του ΟΗΕ για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την ΠΓΔΜ, αλλά και για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το συμβάν με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Γκουτέρες να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική πλευρά για την ανάγκη για ταχεία και θετική έκβαση της υπόθεσης, με την απελευθέρωση και επιστροφή των στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπογράμμισε για το συγκεκριμένο θέμα πως «χρειάζεται προσεκτικούς χειρισμούς και υπομονή. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει ότι η όποια σκέψη να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει για άλλους σκοπούς ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν, είναι αδιέξοδη και θα αποβεί εις βάρος της».

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Επειδή πολλή σπέκουλα γίνεται για το αν ευθύνεται ή όχι η Κυβέρνηση, η απάντηση είναι μία και απλή: φυσικά και ευθύνεται. Η Τουρκία ενεργεί όχι μόνο σε σχέση με τη δική της ισχύ, αλλά και σε σχέση με την έλλειψη της δικής μας ισχύος: όσο βλέπει το δικό μας τσίρκουλο, τόσο θα αποθρασύνεται.Λαμπρό παράδειγμα της ευθύνης μίας κυβέρνησης στο πώς ενεργούν οι άλλοι, αποτελεί το μεταναστευτικό: με το που εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ, πλημμυρίσαμε από προσφυγομετανάστες. Γιατί άραγε;
Ο ΟΗΕ δεν είχε παρέμβει πρακτικά το 1974 κατά την εισβολή στην Κύπρο.Τι μας κάνει ως κυβέρνηση να πιστεύουμε ότι θα παρέμβει για 2 στρατιωτικούς που κατά λάθος πέρασαν στην Τουρκία ;Μακάρι να γίνει, αλλά αν εξελιχθεί σε "γιοκ" θα εκτεθούμε χειρότερα, γιατί εξακολουθούμε να έχουμε αυταπάτες σε ποιο διεθνές διπλωματικό περιβάλλον ζούμε.