Πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση άδειας για όσους δεν πληρώνουν διόδια

Πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση άδειας για όσους δεν πληρώνουν διόδια Facebook Twitter
0

Με 200 ευρώ πρόστιμο για παράβαση του ΚΟΚ, ακόμη και με αφαίρεση άδειας οδήγησης, κυκλοφορίας και πινακίδων, απαντά η κυβέρνηση στο συνεχώς αυξανόμενο κίνημα άρνησης καταβολής των διοδίων με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Σε πλημμέλημα μετατρέπεται η άρνηση καταβολής εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες.

Η τροπολογία αναφέρει ότι:


1)Για τα διόδια η αποφυγή πληρωμής «συνιστά αποκλίνουσα συμπεριφορά που προκαλεί κωλυσιεργία, επηρεάζει αρνητικά την κυκλοφορία αλλά και την ασφάλεια και λειτουργία της συγκοινωνιακής εγκατάστασης». Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να παρεμβαίνει στο εξής η αστυνομία και να βεβαιώνει την παράβαση, για την οποία θα επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ και διοικητικές κυρώσεις όπως αφαίρεση άδειας ικανότητας οδηγού, άδεια κυκλοφορίας και κρατικών πινακίδων οχήματος για 20 ημέρες.

Όταν δεν πληρώνονται τα διόδια, ο οδηγός θα έχει προβλήματα και με την εφορία καθώς το πρόστιμο θεωρείται δημόσιο έσοδο. Η παράβαση βαρύνει τόσο τον ιδιοκτήτη όσο και τον οδηγό του οχήματος.

2) Για τους επιβάτες που δεν πληρώνουν εισιτήρια στα ΜΜΜ, η παράβαση μετατρέπεται σε πλημμέλημα και θα προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες εφόσον δεν καταβάλλουν το σχετικό πρόστιμο.   

Για τις αστικές συγκοινωνίες και για την περίοδο 2011, με υπουργική απόφαση, ισχύει η δωρεάν μετακίνηση ή μειωμένες κατά 50% τιμές των εισιτηρίων για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, όπως άνω τω 65 ετών, παιδιά έως 112 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό των Επιτροπών Αγώνα Κατοίκων, Πολιτών και Εργαζομένων ενάντια στα διόδια "απαντά" με συγκέντρωση την 1η Μαρτίου στο Σύνταγμα και προαναγγέλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

Συλλογική αγωγή για το καθεστώς των διοδίων, γνωστοποίησε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος ( ΙΝΚΑ) ότι κατέθεσε από κοινού με άλλες Ενώσεις Καταναλωτών. "Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι " την ώρα που όλος ο λαός μαστίζεται από την άγρια κρίση, το κλείσιμο της παραγωγικής επιχείρησης, την ανεργία, το βούλιαγμα της αγροτικής παραγωγής, τη φτώχεια και την υπερχρέωση, κάποιοι εργολάβοι, φαίνεται έχουν τον τρόπο, να διατηρούν την ασυλία για τα υπερκέρδη τους, σε βάρος όλου του Ελληνικού Λαού. Απειλούν μάλιστα να αλλάξουν και τον ΚΟΚ για να μετατρέψουν την Αστυνομία σε εισπρακτική εταιρεία των εργολάβων''.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM