Πρόταση για Εξεταστική στην Υγεία που να περιλαμβάνει και τη διετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταθέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πρόταση για Εξεταστική στην Υγεία που να περιλαμβάνει και τη διετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταθέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Τη δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία θα περιλαμβάνει και την περίοδο από το 2014 μέχρι σήμερα. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να αποκλείει από την εξέταση τη δική της περίοδο. 

  

Σημειώνεται ότι η πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφορά τη διενέργεια έρευνας «για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της Υγείας» κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποφάσισε να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, για την περίοδο 1997 και έως σήμερα (και όχι μόνο ως το 2014).

Είναι πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτο η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποκλείει από την εξέταση τη δική της περίοδο 2015-2017, όταν έχουν ήδη επισημανθεί, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η παράνομη παράλειψη τιμολόγησης φαρμάκων το 2015 ή τα όσα συνέβησαν με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έμειναν χωρίς προσωπικό, ενώ οι θάνατοι από τη γρίπη αυξάνονταν.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του δημοκρατικού τόξου αλλά και κάθε ανεξάρτητο βουλευτή να συνυπογράψουν την πρότασή της. Διαφάνεια παντού, όλα στο φως».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM