Ραγδαίες εξελίξεις στους Σπαρτιάτες: Ανεξάρτητος και δεύτερος βουλευτής μετά την ποινική δίωξη από Άρειο Πάγο

Ραγδαίες εξελίξεις στους Σπαρτιάτες: Ανεξάρτητος δεύτερος βουλευτής μετά την ποινική δίωξη από Άρειο Πάγο Facebook Twitter
Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιάννης Δημητροκάλλης ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κ.Ο. των Σπαρτιατών (φωτ.: Eurokinissi)
0

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στους Σπαρτιάτες, καθώς μετά από τον Γιώργο Μανούσο, ο οποίος αποχώρησε από τους Σπαρτιάτες, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιάννης Δημητροκάλλης ανακοίνωσε την επίσης την ανεξαρτητοποίησή του από το κόμμα του Βασίλη Στίγκα, μετά την ποινική δίωξη από τον Άρειο Πάγο σε βάρος των 11 βουλευτών του κόμματος - εκτός του προέδρου Βασίλη Στίγκα - για εξαπάτηση των εκλογέων.

Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, επισημαίνει ότι πραγματικός ηγέτης του κόμματος Σπαρτιάτες ήταν ο Ηλίας Κασιδιάρης ζητώντας την άσκηση ποινικής δίωξης και σε βάρος του φυλακισμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής. Για την απόφαση να ζητήσει ποινικές διώξεις σε βάρος των 11 βουλευτών του κόμματος αξιοποίησε δηλώσεις και καταθέσεις του Βασίλη Στίγκα, προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Οι βουλευτές των Σπαρτιατών για τους οποίους παραγγέλλεται η άσκηση ποινικής δίωξης είναι οι: Αθανάσιος ΧΑΛΚΙΑΣ, Χαράλαμπος ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ, Γεώργιος ΜΑΝΟΥΣΟΣ, Αλέξανδρος ΖΕΡΒΕΑΣ, Ιωάννης ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ, Διονύσιος ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, Γεώργιος ΑΣΠΙΩΤΗΣ, Μιχαήλ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ, Ιωάννης ΚΟΝΤΗΣ, Πέτρος ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ και Κωνσταντίνος ΦΛΩΡΟΣ.

Στον απόηχο της παραγγελίας για ποινικές διώξεις, ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος, είναι ο πρώτος που απέστειλε επιστολή ανεξαρτητοποίησης, στην οποία επιτίθεται κατά του προέδρου του κόμματος. «Έπειτα από τις ψευδείς και συκοφαντικές καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών κ. Βασίλειου Στίγκα, σας γνωστοποιώ ότι αποχωρώ από την Κ.Ο των Σπαρτιατών» αναφέρει ο βουλευτής Γιώργος Μανούσος στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Κώστα Τασούλα.

Αρκετοί βουλευτές τηρούν στάση αναμονής και ζητούν την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας με την παρουσία του Βασίλη Στίγκα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα έως την προσεχή Δευτέρα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM