Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα Facebook Twitter
4
Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC

«Θα περιμένετε πολύ ακόμη, γιατί οι εκλογές θα γίνουν σε 3,5 χρόνια και θα χάσετε και αυτές», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στη δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το προσφυγικό είναι εθνικής σημασίας θέμα και πρέπει να μιλάνε όλοι με την ίδια φωνή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι δύσκολο να συνδυάσει τις διαφορετικές θέσεις που εκφράζονται στη ΝΔ για το προσφυγικό.

Σχολιάζοντας αναφορά του κ. Μητσοτάκη σε παλαιότερες δηλώσεις της Τασίας Χριστοδουλουπούλου για τους πρόσφυγες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ κάνει την ίδια κριτική που κάνουν γερμανικές ακροδεξιές δυνάμεις στην κ. Μέρκελ, ενώ σημείωσε ότι η Ιορδανία, η Τουρκία και άλλες χώρες φιλοξενούν εκατομμύρια πρόσφυγες.

O πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το παράλληλα πρόγραμμα, για την οικονομική πολιτική και για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή με αναφορά στο προσφυγικό, σημειώνοντας την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος όπως και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ευρώπη για να αποφευχθεί το κλείσιμο των συνόρων και η έξοδος από τη Σένγκεν.

«Η διεθνής εικόνα της χώρας είναι στο ναδίρ, η χώρα είναι απομονωμένη και αντιμετωπίζεται με καχυποψία, η κυβέρνηση καθυστέρησε να τηρήσει τις συμφωνίες που η ίδια υπέγραψε και οδηγήθηκε στην αποδοχή της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να αποφευχθεί» είπε ο κ. Μητσοτάκης. Συνεχίζοντας ανέφερε: «Στις συναντήσεις μου στην Ευρώπη απαίτησα να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία. Ζήτησα ακόμη να εκπληρώσει τις ευθύνες της και η Ευρώπη σε ό,τι αφορά τη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να αποκτήσει η χώρα ισχυρή φωνή, πήρα μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ και κράτησα θέση ευθύνης, δεν ενέπλεξα το εθνικό ζήτημα στην κομματική αντιπαράθεση».

Σφοδρή αντιπαράθεση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή για το παράλληλο πρόγραμμα Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC

Σκληρή κρτική άσκησε στην κυβέρνηση για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα, λέγοντας ότι κάθε ημέρα που περνά αυξάνει ο λογαριασμός για την ελληνική κοινωνία.

«Οι απόσπασματικές πρωτοβουλίες που εμείς θα ψηφίσουμε δεν συνιστούν παράλληλο πρόγραμμα. Το μόνο παράλληλο που έχει η κυβέρνηση είναι το πρόγραμμα ελέγχου του κράτους» προσέθεσε. Απορρίπτοντας τη ρητορική της κυβέρνησης για «δήθεν κοινωνική ευαισθησία της αριστεράς» έφερε ως παράδειγμα ότι «πριν από ένα μήνα η κυβέρνηση της αριστεράς αύξησε το εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς». Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήθελε να ικανοποιήσει τη δική της κομματική πελατεία, γι' αυτό δεν προσέλαβε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως είχε δρομολογήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά προτίμησε να προσλάβει καθαρίστριες και σχολικούς φύλακες.


Η καλύτερη πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας είναι οι επενδύσεις, είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τις επενδύσεις μέσα από τον παραμορφωτικό φακό του ταξικού πολέμου. Η πολιτική της κυβέρνησης κάνει αναδιανομή της φτώχειας και της μιζέριας, και οδηγεί στην απόλυτη φτωοχοποίηση της μεσαίας τάξης, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για το παράλληλο πρόγραμμα είναι επικοινωνιακό αντίβαρο για το ασφαλιστικό του κ. Κατρούγκαλο, αντίβαρο για τους πλειστηριασμούς του κ. Σταθάκη και αντίβαρο για την ανεργία και την άπουσία της πολιτικής των αποκρατικόποιήσεων και των επενδύσεων.


Επέκρινε την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό που θα επιφέρει, όπως εκτίμησε, μείωση συντάξεων και τιμωρεί τη νέα γενιά, αλλά και για το αγροτικό «που εξοντώνει τους αγρότες». «Αναρωτιέμαι αν μέσα από τη διαπραγμάτευση ο κ. Τσίπρας θέλει να στήσει ένα νέο σκηνικό ρήξης με τους εταίρους. Επίσης, αν ο κ. Τσίπρας με το παράλληλο πρόγραμμα, ήθελε να στήσει μία παράσταση, γιατί νιώθει απομονωμένος». Συνεχίζοντας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Η κοινωνική ευαισθησία του κ. Τσίπρα είναι σαν την υπευθυνότητά του, μηδενική. Οι πολίτες γνωρίζουν την υποκρισία που κρύβεται πίσω από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Στο βωμό της αριστερής ιδεοληψίας θυσιάζονται οι θέσεις εργασίας και η ενίσχυση της οικονομίας».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην τακτική της κυβέρνησης, όπως είπε, «να φέρνει άσχετες τροπολογίες σε νομοσχέδια».

Nωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι στο εξής καμία πρόκληση ή επίθεση εναντίον της χώρας δεν θα μείνει αναπάντητη, ενώ εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στο προσφυγικό όσο και σε ζητήματα οικονομική πολιτικής.
Ακόμη ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για προστασία των φοροφυγάδων και τόνισε ότι όλες οι υποθέσεις που έχουν ανοίξει, όπως της Ζήμενς, θα φθάσουν μέχρι το τέλος.


Ενημερώνοντας το Κοινοβούλιο για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι ντροπή να μην υπάρχει τρόπος να χτυπηθούν οι διακινητές και σημείωσε ότι η ΕΕ βρίσκεται ενώπιον των μεγαλύτερων προκλήσεων από την ίδρυσή της. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση στη Συρία, τονίζοντας ότι όλο και βαθαίνει η κρίση και ο κίνδυνος ο πόλεμος να γενικευθεί στη γειτονιά μας, με την εμπλοκή Ρωσίας-Τουρκίας. Η ΕΕ εμφανίζεται αδύναμη και διαιρεμένη στην προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι από τη μια υπάρχει το έλλειμμα αλληλεγγύης και από την άλλη η ενίσχυση ακροδεξιών δυνάμεων στον πυρήνα της Ευρώπης, εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, αναφερόμενος κυρίως στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.


Για τη στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΕ, τη στιγμή που αναδεικνύονται δυνάμεις που υψώνουν φράχτες. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, ο λαός παρά τις δυσκολίες δίνει τη μάχη στην πρώτη γραμμή, κόντρα σε ακραίες ξενοφοβικές και ακραίες αντιλήψεις, είναι κάτι που μας κάνει υπερήφανους.


Απαντώντας σε επιθέσεις που δέχεται η Ελλάδα σχετικά με το προσφυγικό και τις απειλές για το κλείσιμο συνόρων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι στο εξής «όταν θα ομιλούν για την Ελλάδα σε σχέση με το προσφυγικό, θα πρέπει πρώτα να βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό τους και μετά να μιλούν». Στο εξής, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, καμία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη και χωρίς συνέπειες.


Σχετικά με τη Σένγκεν, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στη Σύνοδο Κορυφής μπήκε οριστικό τέλος σ' αυτή τη συζήτηση και εξέφρασε την πίστη πως θα τεθεί τέλος σε άθλιες μεθοδεύσεις κύκλων της ΕΕ να στοχοποιηθεί η χώρα μας.


Για το κλείσιμο των συνόρων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι τα Συμπεράσματα καθιστούν σαφές ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν είναι επιτρεπτές. Ωστόσο, τόνισε, πολλές φορές οι αποφάσεις δεν τηρήθηκαν, όπως η απόφαση για τη μετεγκατάσταση προσφύγων
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις επικρίσεις του τελευταίου για καθυστερήσεις, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με αυτούς που μας κουνούν το δάχτυλο. Πρόσθεσε ότι είναι τόσο μεγάλες οι ροές, που κανένας δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει άμεσα, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αλλαγή στάσης της ΝΔ σε σχέση με τις θέσεις που είχε αναπτύξει ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ κ. Πλακιωτάκης που είχε ταχθεί κατά των Hot Spot.
Για τον ρόλο του ΝΑΤΟ, ο κ . Τσίπρας είπε ότι διασφαλίζονται πλήρως τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και παράλληλα, θα σταματήσει το παιχνίδι της απόδοσης ευθυνών, ενώ δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των πολιτικών αρχηγών για λεπτομερή ενημέρωση.


Παράλληλο πρόγραμμα


Η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι το τέλος τηρώντας τις κόκκινες γραμμές της, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση κατά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη για την πορεία της χώρας τα τελευταία χρόνια.


Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πτώση του ΑΕΠ κατά 25% τα τελευταία χρόνια και πρόσθεσε ότι εκλογές έγιναν πριν από τρείς μήνες μετά από δύσκολη συμφωνία και όχι πριν και ο λαός ήξερε ότι θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες και θα μας κρίνει για το αν τηρούμε τις δεσμεύσεις μας σε σχέση με τις «κόκκινες γραμμές» μας και στο τέλος της διαδρομής.


Αυτή τη στιγμή, επισήμανε, «είμαστε στη μέση μιας φουρτουνιασμένης θάλασσας, αλλά θα βγάλουμε τη η χώρα από την κρίση κρατώντας τις κόκκινες γραμμές και τη χώρα όρθια».


Απαντώντας σε  επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη, ότι δεν είναι αριστερή η πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ταυτότητα και είναι η πατριωτική, ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της διαδρομής από τις δυνάμεις που μας έφεραν εδώ, από τους αδύναμους και όχι από τα μέσα της διαπλοκής.


Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα ήταν δέσμευση «και παρά τις προφανείς δυσκολίες και την επιτροπεία, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση του πολιτικού κατεστημένου, καταφέρνουμε να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», γιατί μετά το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, τις 100 δόσεις, σήμερα ψηφίζουμε ένα ακόμη νομοσχέδιο-τομή για την προστασία των αδυνάτων που δεν μας έχει δοθεί στα αγγλικά. Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι αντί να είναι με την κυβέρνηση, υπερασπίζεται το πιο παλιό και σάπιο που εξέθρεψε η διαπλοκή και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει και θα φθάσει μέχρι τέλους.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι με το παράλληλο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα σε 2,5 εκατομμύρια πολίτες να έχουν δωρεάν πρόσβαση σε υγειονομικές υπηρεσίες, και διέψευσε ότι η ΝΔ είχε τέτοια πολιτική.


Κλείνοντας ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στη ΝΔ γιατί με την προπαγάνδα της, όπως είπε, προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ότι όλοι το ίδιο είναι. «Όταν μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα, να είστε πιο προσεκτικός», είπε ο πρωθυπουργός, γιατί εμείς, πρόσθεσε, τις λίστες των φοροφυγάδων τις δίνουμε στη δικαιοσύνη και δεν τις κρύβουμε στα συρτάρια. Η κυβέρνηση Σαμαρά προστάτευσε τους φοροφυγάδες, είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Όσο τους προστατεύσατε, τους προστατεύσατε, τέλος η προστασία». Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ανοίξει όλα τα θέματα, όπως το θέμα της Ζήμενς και ότι θα τα πάει μέχρι τέλους.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση και την προστασία των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών κατασκευών
LIFO NEWSROOM
Ζέττα Μακρή: «Οι μαθητές με τη χρήση του 10% θα δίνουν Πανελλήνιες τον Σεπτέμβρη»

Πολιτική / Σκέψεις για Πανελλήνιες και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση του 10%, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Η νέα πρόταση για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Η σύνοδος διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις, καθιστώντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών πιο επιτακτική από ποτέ
LIFO NEWSROOM
Επαγγελματίες Οπλίτες: Μπορούν να παραμείνουν μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών υπηρεσίας ή του 60ού έτους της ηλικίας τους

Πολιτική / Επαγγελματίες Οπλίτες: Μπορούν να παραμείνουν μέχρι τη συμπλήρωση 35 ετών υπηρεσίας ή του 60ού έτους της ηλικίας τους

Στόχος της πρωτοβουλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας για την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου είναι η κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
"...Απαντώντας σε επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη, ότι δεν είναι αριστερή η πολιτική της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει ταυτότητα και είναι η πατριωτική..."Patriotism is the last refuge of a scoundrel.-- Samuel Johnson, 1775scoundrel = αχρείος, απατεώνας, κάθαρμα (από Google translate και ένα κοινότατο αγγλοελληνικό λεξικό)
Για την εκφραση του Τζονσον απο την ιστοσελιδα της Wikipedia και τι πραγματικα εννοουσε :In 1774, he printed The Patriot, a critique of what he viewed as false patriotism. On the evening of 7 April 1775, he made the famous statement, "Patriotism is the last refuge of the scoundrel."[8] This line was not, as widely believed, about patriotism in general, but the false use of the term "patriotism" by William Pitt, 1st Earl of Chatham (the patriot-minister) and his supporters. Johnson opposed "self-professed patriots" in general, but valued what he considered "true" self-professed patriotism.Το ζητημα ομως δεν ειναι καν αυτο. Ειναι το γεγονος οτι την ιδια στιγμη που οι δυο τους μαλωνουνε στη Βουλη, η χωρα τους παραμενει ενα προτεκτορατο - οπου μη-ελληνες σχεδιαζουν, αποφασιζουν, αξιολογουν και πολλες φορες απλα απαιτουν - αυτα που ο λαος τους διαπραγματευεται...
Σας ευχαριστώ. Το είχα υπόψιν μου ότι εννοούσε την χρήση του πατριωτισμού ως πολιτικού επιχειρήματος, συνήθως από υποκριτές, οπορτουνιστές και ψεύτες , με σκοπό να φιμώσουν τον άλλο. Γιατί στην ουσία αυτό εννοεί ο Πρωθυπουργός: πως εμείς που διαφωνούμε, που είμαστε εναντίον του Τσίπρα και του κόμματος "Σύριζα", δεν είμαστε πατριώτες. Δηλαδή συνεχίζει στο ίδιο τροπάριο με πριν, που μας αποκαλούσε γερμανοτσολιάδες κλπ. Εξ'ου και ο χαρακτηρισμός "κάθαρμα". Διότι μόνο ένα κάθαρμα (ή ένας επικίνδυνα ηλίθιος) συνεχίζει να προσπαθεί να διχάσει τον κόσμο, μετά από όλες τις καταστροφές που έχει προκαλέσει όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο, αλλά από την αρχή της καριέρας του.
Τέλος, σε όσους συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν, τους υπενθυμίζω πως είχε δηλώσει πως δεν θα είναι πρωθυπουργός παντός καιρού. Υποτίθεται, δηλαδή, πως θα παραιτήτο αν δεν μπορούσε να εφαρμόσει όλα αυτά τα ωραία αριστερά που έλεγε. Του εύχομαι λοιπόν να μείνει στην εξουσία (που τόσο πολύ ποθούσε, και που τόσο πολύ του αρέσει) όσο χρειάζεται για να τον σιχαθεί και ο τελευταίος ηλίθιος. Ας είναι και τρισήμισι ακόμα χρόνια, εφόσον υπάρχουν τόσοι πολλοί ηλίθιοι. Και μετά να εξαφανιστεί απ'την πολιτική δια παντός, όπως συνέβη με πολιτικούς του παρελθόντος αντιστοίχου βεληνεκούς με τον Τσίπρα--ο Αθανασιάδης-Νόβας είναι ένα πρόχειρο παράδειγμα :-)