Σκέψεις να μετακομίσει το πρωθυπουργικό επιτελείο από το Μαξίμου- Οι τρεις λόγοι

Ο Μητσοτάκης σκέφτεται τη μετακόμιση του πρωθυπουργικού γραφείου από το Μέγαρο Μαξίμου Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Σκέψεις για µεταφορά του πρωθυπουργικού γραφείου και του υποστηρικτικού του µηχανισµού από το Μέγαρο Μαξίµου στο Ίδρυμα Μποδοσάκη στη λεωφόρο Αμαλίας φαίνεται πως κάνουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή και το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ρηγόπουλου, η «μετακόμιση» του Μεγάρου Μαξίμου στη λεωφόρο Αμαλίας και σε γραφεία του Ιδρύματος Μποδοσάκη δεν αφήνει «αδιάφορο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας της αυτονόμησης που μπορεί να παρέχει η συγκεκριμένη λύση, έναντι των διασκορπισμένων γραφείων γύρω από τη Βασιλίσσης Σοφίας. Εξάλλου το κτήριο του ιδρύματος Μποδοσάκη εκμισθώθηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων για 12 χρόνια.

Ένα από τα πλεονεκτήματα που παρέχει το εν λόγω κτίριο είναι «στέγη» στα υπουργικά γραφεία, που ήταν διασκορπισμένα στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την Καθημερινή, αποτελεί το γραφείο του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, που στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Ζαλοκώστα. Αντίστοιχα, ένα μέρος του Μεγάρου Σταθάτου, που όπως είναι γνωστό φιλοξενεί εκθέσεις του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, στεγάζει και μέλη της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού.

Παράλληλα, ένας από τους βασικούς λόγους που έκανε τον πρωθυπουργό να αρχίσει να σκέφτεται τη μετακόμιση είναι γιατί στο Μαξίμου δεν χωρά όλο το κυβερνητικό επιτελείο.

Τρίτον, προγραμματίζεται ανακαίνιση του Μεγάρου Μαξίμου, γεγονός που έτσι κι αλλιώς δημιουργεί την ανάγκη προσωρινής μεταφοράς του Γραφείου του Πρωθυπουργού σε διαφορετικό χώρο. 

«Και το Μέγαρο Μποδοσάκη, ύστερα από τρεις μήνες εργασιών, δηλαδή πριν από το Πάσχα, θα είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους του νέους "ενοίκους". Δεν αποκλείεται, εν τω μεταξύ, να επικρατήσουν διαφορετικές σκέψεις για το μέλλον του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου που θα άρουν την παράμετρο της προσωρινότητας της μετακόμισης στη λεωφόρο Αμαλίας» αναφέρει το δημοσίευμα. 

Με πληροφορίες από kathimerini.gr


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μην δειλιάσουν ποτέ»

Πολιτική / Γεραπετρίτης μετά τις προκλήσεις Φιντάν: «Οι διπλωμάτες έχουν χρέος προς την πατρίδα να μη δειλιάσουν ποτέ»

«Θα έρθουν στιγμές απογοήτευσης και ματαιότητας, όμως πρέπει να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας ότι υπηρετείτε την Ελλάδα» είπε απευθυνόμενους στους υποψήφιους ακολούθους πρεσβείας
LIFO NEWSROOM
Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

Πολιτική / Η Αθήνα απαντά στον Φιντάν: Κανένα θέμα κυριαρχίας δεν συζητήθηκε - Η Συνθήκη της Λωζάνης είναι σαφής

«Δεν υπήρξε συμφωνία για το πλαίσιο συζήτησης για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», τονίζουν διπλωματικές πηγές σχετικά με τα λεγόμενα του Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Διεθνή / Χακάν Φιντάν: Προκαλεί ξανά με «τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης» και «ομογενείς» στα Δωδεκάνησα

Ο Φιντάν είπε ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ «συνεχίζει να προστατεύει με προσοχή τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», προσθέτοντας ότι «κατά την τελευταία μας επίσκεψη στην Αθήνα, δείξαμε την αποφασιστική μας στάση στο θέμα αυτό»
LIFO NEWSROOM