Στον ανακριτή ο βουλευτής Φλώρος για τις γροθιές στη Βουλή - Τι αναμένεται να ισχυριστεί

Στον ανακριτή ο βουλευτής Φλώρος για τις γροθιές στη Βουλή Facebook Twitter
Στην Ευελπίδων ο Κωνσταντίνος Φλώρος - Φωτ.: Eurokinissi
0

Ενώπιον ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων βρίσκεται ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, προκειμένου να απολογηθεί για τις πρωτοφανείς γροθιές εντός Βουλής, κατά του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένου.

Ο προερχόμενος από νεοναζιστικό μόροφωμα «Σπαρτιάτες», ο Κωνσταντίνος Φλώρος κατηγορείται για το κακούργημα της βιαιοπραγίας κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Σύμφωνα με δηλώσεις της συνηγόρου, Βάσως Πανταζή, του περιστατικού είχε προηγηθεί «χυδαία λεκτική επίθεση» του θύματος προς τον εντολέα της. Η συνήγορος υπεράσπισης του ανεξάρτητου βουλευτή έκανε λόγο για «δικαιολογημένη αγανάκτηση» όπως «προβλέπεται και οριοθετείται στον ποινικό νόμο», εκφράζοντας μάλιστα την έκπληξή της για την κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του εντολέα της. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Φλώρος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που φτάνει μέχρι τα δέκα έτη, καθώς η βουλευτική ασυλία καλύπτει πλημμελήματα αλλά όχι αυτόφωρα κακουργήματα.

Κωνσταντίνος Φλώρος: Το χρονικό της επίθεσης 

Αφορμή για το πρωτοφανές επεισόδιο εντός Βουλής ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, η υπόθεση του οποίου αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση μέσω ψευδούς λογαριασμού σε κοινωνικό δίκτυο που είχε υποβάλει αξιωματικός ε.α. του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο κ. Φλώρος, του οποίο ο πατέρας είχε κάνει τη μήνυση κατά του κ. Βελόπουλου, είχε ζητήσει να πάρει το λόγο στην Ολομέλεια ωστόσο ο κανονισμός δεν το επέτρεπε και δεν του δόθηκε, αντιδρώντας στην αναφορά του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνου Χήτα, για «καραμπινάτη προεκλογική πολιτική σκοπιμότητα» που παρότι δεν αφορά τον κ. Βελόπουλο ζήτησε την άρση ασυλίας του για να βρεθεί ενώπιον του φυσικού δικαστή του.

Όταν οι δύο άνδρες βγήκαν έξω από την Ολομέλεια ο κ. Φλώρος του επιτέθηκε, τον έπιασε από τον λαιμό, τον γρονθοκόπησε και τον έριξε στο πάτωμα. Σημειώνεται ότι ο κ. Γραμμένος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε καταθέσει αγωγή κατά του πατέρα του κ. Φλώρου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου και εξύβριση.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Πολιτική / Συνάντηση Νετανιάχου Μητσοτάκη: Τι είπαν για διμερή συνεργασία και ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγει

Αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει το Γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού
LIFO NEWSROOM
Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Πολιτική / Θα εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο και για τα σώματα ασφαλείας, διαμηνύει η κυβέρνηση

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ασκείται κεντρικά, δηλώνει με έμφαση το Μαξίμου προς βουλευτές και υπουργούς που ζήτησαν αυξήσεις στους μισθούς πυροσβεστών, λιμενικών και αστυνομικών
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Στο Παρίσι για τη σύνοδο των ηγετών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ουκρανία

Στη Σύνοδο θα μετάσχει η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε., η ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμών και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και χώρες εκτός Ε.Ε.
LIFO NEWSROOM
Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Πολιτική / Εθνικιστικές κορώνες Πλεύρη για το σύνθημα στην παρέλαση: Τι να φωνάζουν, «περνά, περνά η μέλισσα;» και «μικρό μου πόνι»;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δικαιολόγησε απολύτως τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση και για τα οποία έκανε παρέμβαση η Τουρκία
LIFO NEWSROOM