Υπέρ μιας συνεργασίας της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή τάχθηκε ο Βύρων Πολύδωρας, μιλώντας το πρωί στον Real Fm. Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για την ανάγκη μίας «ευρύτατης συνεννόησης», και χαρακτήρισε «εκτός τόπου και χρόνου» τα περί «μποξ και πυγμαχίας. «Άμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή... έλεος είμαστε εκτός τόπου και χρόνου! Πως να σας το πω καθαρά; Εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα», σχολίασε.
Στην ερώτηση, αν υπονοεί συνεργασία με τη Χ.Α. ο κ. Πολύδωρας απάντησε: «Βεβαίως. Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από 1 εκ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας;».
Ο πρώην υπουργός τοποθετήθηκε και στο ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. «Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;», είπε ο κ. Πολύδωρας.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Βύρων Πολύδωρας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με την υποχωρητικότητα της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις της τρόικας.
«Είμαι σαν το θηρίο στο κλουβί. Βλέπω μια επιμήκυνση και μια συνέχιση του δικαίου της ανάγκης και αυτό θα πρέπει να διακοπεί όχι γιατί πρέπει να κάνω τον μάγο ότι μπορώ να εξουδετερώσω την θεομηνία, αλλά συγκεκριμένα όλα τα πυρά θα έπρεπε να τα είχα στρέψει εγώ στην απόκρουση της τρόικας» είπε με το γνωστό του ύφος και προσέθεσε:
«Αυτό που με ενοχλεί και που ήταν το κεντρικό στοιχείο της πολιτικής μας εμφάνισης στον λαό και τις εμπιστοσύνης που μας έδειξε το 2012 είναι ότι πάμε για αναδιαπραγμάτευση, αυτή η έννοια της αναδιαπραγμάτευσης κάθε 24ωρο που περνάει γίνεται εντονότερη. Διότι όλα τα μερικότερα που είναι σαν μέσα σωτηρίας είναι βηματισμοί στο τέλμα. Γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση. Αυτό που με ενοχλεί είναι η στάση της τρόικας. Βιάζουν την λογική μας, παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, αυτό είναι ίδιο των αυταρχιών».