ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισμα για αναβολή των εκλογών- «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται να είπε ο Κασσελάκης Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διακινείται ψήφισμα για την αναβολή των εσωκομματικών εκλογών, κάτι που ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να απορρίπτει λέγοντας «δεν θα γίνω Ιφιγένεια».

Τις τελευταίες ώρες στελέχη του κόμματος τοποθετούνται κατά των νέων εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που αναμένεται η ομιλία της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο στις 19:00, όπου αναμένεται να ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφια.

Την ίδια ώρα, στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ διακινείται ψήφισμα προκειμένου οι εσωκομματικές κάλπες να στηθούν μετά τις ευρωεκλογές. Ερωτηθείς αν θα υπογράψει, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «όχι, θέλω καθαρές λύσεις, δεν θα γίνω Ιφιγένεια», σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Μιλώντας με μέλη του κόμματος, που του είπαν ότι δεν έπρεπε να γίνουν νέες εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Χρειάζομαι τη σφραγίδα σας».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φάνηκε να στέλνει ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος, με ανάρτηση στα social media. Δημοσιεύοντας ένα βίντεο από την ομιλία του την Πέμπτη, ο Στέφανος Κασσελάκης ξεχώρισε ένα κομμάτι, στο οποίο ανέφερε: «Ας το καταλάβουν όλοι καλά: Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί. Δεν το επιτρέπει η ηθική του κόσμου της Αριστεράς. Αν δεν είμαι εγώ απέναντι στους νέους επίδοξους υπονομευτές, θα είναι κάποιος άλλος. Εκείνοι θα τον λένε “ουρανοκατέβατο”, όμως θα τον έχει φέρει η κοινωνία, όπως έφερε εμένα. Η κοινωνία με έφερε εμένα».

Φάμελλος για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία»

Νωρίτερα σήμερα, ο Σωκράτης Φάμελλος εξέφρασε προβληματισμό για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για «πιθανή εκλογή προέδρου» και τόνισε ότι «δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία».

«Πίστευα ότι ο κύκλος της εσωτερικής συζήτησης έκλεισε μετά τις αποχωρήσεις που έγιναν χωρίς πολιτική συζήτηση και πλήγωσαν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», στο στούντιο που έχει στηθεί στο κλειστό του τάε κβον ντο, όπου συνεχίζεται το συνέδριο του κόμματος.

«Την τελευταία εβδομάδα είμαι κι εγώ πολύ προβληματισμένος. Μετά από προβλήματα που δημιουργήθηκαν συζητήσαμε στην Πολιτική Γραμματεία και καταλήξαμε ότι πάμε για ένα συνέδριο που θα συζητήσει μόνο για το τι κόμμα θέλουμε και τι πρόταση καταθέτουμε στην κοινωνία», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Αν λοιπόν τώρα συζητάμε ξανά για μία πιθανή εκλογή προέδρου… λέω πιθανή γιατί και δεν είμαι σίγουρος και δεν θα ήθελα να ξαναμπλέξουμε σε αυτή την ιστορία, γιατί έχουμε ευρωεκλογές μπροστά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηλιόπουλο: Να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου

Στην ομιλία του στο συνέδριο, ο Όθων Ηλιόπουλος πρότεινε να σταματήσει η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή τη στιγμή ως βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτω πρόταση προς το συνέδριο -και ανοιχτή προς συνυπογραφή από όσους θέλουν- να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών του προέδρου -ακόμη κι αν δεν αρέσει στο σύντροφο Κασσελάκη που θέλει να αναμετρηθεί, δεν με ενδιαφέρει. Ζητώ από το συνέδριο να σταματήσει αυτή τη διαδικασία, να εκλέξει Κεντρική Επιτροπή, να εκλέξει όργανα και μετά τις ευρωεκλογές να πάμε σε τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος», ανέφερε ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

«Έχουμε στρέψει το μαχαίρι στον εαυτό μας», επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι μετά τις δύο διασπάσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα «αυτή τη στιγμή φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας επόμενης διαίρεσης».

Πολιτική

Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη: Αύριο ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη: Κυριακή πρωί ψηφίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ

«Πέρασε» η πρόταση Πολάκη και «87» για μυστική ψηφοφορία μετά από ώρες διαφωνιών σε έντονο κλίμα - «Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν», σχολίασε σκωπτικά ο Κασσελάκης σε δημοσιογράφους