«Ο πρωθυπουργός νομίζω ότι είναι μία διχασμένη προσωπικότητα…», ανέφερε σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real Fm, στην οποία αναφέρθηκε κυρίως στο ασφαλιστικό και στη χθεσινή συζήτηση για το θέμα στη Βουλή. Ο χαρακτηρισμός αφορά την εμφάνιση του κ. Τσίπρα χθες στο Κοινοβούλιο.
«Νομίζω ότι ο κ. Κατρούγκαλος δίνει στη δημοσιότητα το συμπέρασμά του, χωρίς να μας δίνει όμως τα στοιχεία. Και αυτό δεν μπορεί να οδηγήσει σε καμία διόρθωση» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογραμμίζοντας ότι «το πρόβλημα ξεπερνάει το μπόι μας, είναι τεράστιο», είπε ακόμη ο επικεφαλής του Ποταμιού.
«Το ασφαλιστικό είναι ένα πρόβλημα που θα ταλανίσει πολύ τους 50άρηδες και τις επόμενες γενιές και νομίζω ότι όλοι είμαστε λίγο πιο πίσω από το πρόβλημα. Ίσως από αντικειμενικές δυσκολίες κάποιοι αλλά και κάποιοι άλλοι επειδή θέλουν να το κουκουλώνουν. Αυτή η κουβέντα έπρεπε να είχε γίνει πολύ πιο νωρίς. Το είχα πει στον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που κάναμε με τους αρχηγούς, ότι πριν δώσει τις προτάσεις η κυβέρνηση, πριν δηλαδή δημοσιοποιήσει ο κ. Κατρούγκαλος το σχέδιο, να κάναμε μια ειλικρινή κουβέντα στη Βουλή. Δυστυχώς, τι γίνεται, δημιουργούνται τα στρατόπεδα και μετά συζητάμε, ενώ ο τρόπος είναι ο ανάποδος: Πρώτα να συζητάς για να αποφεύγεις τα στρατόπεδα», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του Βασίλη Λεβέντη υπέρ της δημιουργίας μίας οικουμενικής κυβέρνησης ο ίδιος ανέφερε:
«Η πρόταση αυτή είναι παλιά πρόταση, δεν είμαι υπέρ της οικουμενικής κυβέρνησης. Οι οικουμενικές κυβερνήσεις, συνήθως, είναι ένα παζάρι προς τα κάτω. Δηλαδή, ο καθένας, επειδή δεν υπάρχει ουσιαστικά και αντιπολίτευση, μπορεί και δημιουργεί, μία ασπίδα προστασίας, ρυθμίζει 2-3 θέματα και δεν νοιάζεται για όλα τα υπόλοιπα».
«Αυτή η Βουλή», πρόσθεσε, «αν παραστεί ανάγκη και αν το καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι έχει την ανάγκη των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, μπορεί να δώσει μια νέα κυβέρνηση, μέσα σε ένα πρόγραμμα. Δηλαδή να πούμε 4 - 5 πράγματα που μας απασχολούν: Μεταναστευτικό, ασφαλιστικό, εξαγωγές, παιδεία. Σε αυτά τα τέσσερα μπορούμε να φτιάξουμε μια κυβέρνηση επαϊόντων που θα λύσει τα προβλήματα της χώρας μέσα σε δύο χρόνια. Αυτή η λύση είναι πολύ καλύτερη από το να έχουμε “σούπα” οικουμενική».