Τσίπρας-Καζνέφ: Τι ειπώθηκε πριν τη συνάντηση

Τσίπρας-Καζνέφ: Τι ειπώθηκε πριν τη συνάντηση Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
0

Τους στενούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τις σχέσεις αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας, επιβεβαίωσαν Αλέξης Τσίπρας και Μπερνάν Καζνέβ, κατά την έναρξη της κατ' ιδίαν συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πρόκειται για μια επίσκεψη του Γάλλου πρωθυπουργού στην Αθήνα που, όπως σημείωσε ο ίδιος, τελεί υπό την αιγίδα της φιλίας, της αλληλεγγύης και της εμπιστοσύνης, και που, όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα. 

Η στήριξη της Γαλλίας στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα μας υπήρξε ανεκτίμητη, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από την κρίση και αυτό θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα της να παίξει ένα πιο ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωζώνη, όχι μόνο ως παράγοντας σταθερότητας, αλλά και ως μια χώρα με πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις και μια ισχυρή παρουσία στον ευρύτερο ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο.

Ο Μπερνάν Καζνέβ, από την πλευρά του, επανέλαβε την εμπιστοσύνη της Γαλλίας για τη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ότι «τα αποτελέσματα άλλωστε το επιβεβαιώνουν, είναι εντυπωσιακά, θεαματικά».

Ειδικότερα, κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας τον Μπερνάρ Καζνέβ επισήμανε ότι είναι η τρίτη σημαντική επίσκεψη στην Αθήνα μέσα σε ενάμιση χρόνο από την πλευρά της γαλλικής κυβέρνησης, κάτι που «σηματοδοτεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γαλλίας για την Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι «η στήριξη της Γαλλίας στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα, το τελευταίο διάστημα, τόσο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη όσο και για μια έντιμη συμφωνία με τους εταίρους μας, αλλά και η στήριξη στο προσφυγικό, υπήρξε για την Ελλάδα ανεκτίμητη».

Ανέφερε ότι «οι χώρες μας διατηρούν βαθιές και ιστορικές ρίζες και δεσμούς» και εξέφρασε την πίστη του ότι «η ελληνογαλλική συνεργασία μπορεί να περάσει σε ένα στάδιο πολύ πιο ουσιαστικό, καθότι η Ελλάδα θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κρίση».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η έξοδος από την κρίση θα σηματοδοτήσει τη δυνατότητα να παίξει έναν ουσιαστικό ρόλο στην Ευρωζώνη και όχι μόνο ως παράγοντας σταθερότητας, αλλά και ως μια χώρα με πολύ σημαντικές δυνατότητες για επενδύσεις και μια ισχυρή παρουσία στον ευρύτερο ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο». Προανήγγειλε, επίσης, ότι στη συζήτηση που ακολουθεί «έχουμε να πούμε πολλά και ουσιαστικά».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογο του για τη θερμή υποδοχή και τη δυνατότητα να θίξουν ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος. «Πρόκειται για μια επίσκεψη που τελεί υπό την αιγίδα της φιλίας, της εμπιστοσύνης και της αλληλεγγύης» τόνισε ο κ. Καζνέβ.

 Εξέφρασε τη «μεγάλη αλληλεγγύη» της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, αλλά και την εμπιστοσύνη που νιώθει η Γαλλία «για τη δυνατότητα ανάκαμψης της οικονομίας της Ελλάδας».

«Και τα αποτελέσματα άλλωστε το επιβεβαιώνουν» υπογράμμισε, για να σχολιάσει πως είναι «είναι εντυπωσιακά, θεαματικά». Πρόσθεσε, επίσης, πως «μπορούν βεβαίως να ενισχυθούν, βασιζόμενοι στην αποφασιστικότητα άλλωστε της Γαλλίας για να ενισχύουν τα ήδη επιτευχθέντα αποτελέσματα».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κοινή βούληση για υπέρβαση της κρίσης που αντιμετώπισε το τελευταίο διάστημα η ζώνη του ευρώ και αυτό σε πνεύμα εμπιστοσύνης. Επίσης, αναφέρθηκε στη βούληση για υπέρβαση της προσφυγικής κρίσης, που, όπως είπε, μας οδήγησε να δράσουμε από κοινού κατά αποτελεσματικό τρόπο τους τελευταίους μήνες, ως προς τα θέματα ασύλου και των δυσμενών συνθηκών που βιώνουν οι πρόσφυγες. 

Ο κ. Καζνέβ ενημέρωσε ότι επισκέφθηκε νωρίτερα «έναν χώρο που προετοιμάζεται για μετεγκατάσταση των προσφύγων που θα έρθουν στη χώρα μας» και ότι είχε την ευκαιρία να επαναβεβαιώσει στον φίλο του Γιάννη Μουζάλα την αλληλεγγύη της Γαλλίας στη διαχείριση του ζητήματος αυτού.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM