Τσίπρας: Παρά τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, είμαστε δεύτεροι χειρότεροι στην Ευρώπη

Τσίπρας: Παρά τις επιδοτήσεις στο ρεύμα, είμαστε δεύτεροι χειρότεροι στην Ευρώπη Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος. Φωτ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI
0

Για πολιτική επιλογή κάποιοι να θησαυρίζουν «ενώ η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας να μη μπορεί να ατενίσει την επόμενη ημέρα με αντοχές και να μη μπορεί να επιβιώσει» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωση μετά από συνάντηση με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος (ΟΑΕ) είπε ότι «οι τρομακτικές αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος έχουν δημιουργήσει συνθήκες διάλυσης για τη μικρή και μεσαία επιχείρηση και ιδίως για τον κλάδο των αρτοποιών που έχουν δει ακόμα και μετά τις αλλαγές που έγιναν στα τιμολόγια των Αύγουστο, αύξηση στους λογαριασμούς τους και όχι μείωση».

«Δεκάδες, εκατοντάδες αρτοποιεία κλείνουν σε όλη τη χώρα ενώ και θέσεις εργασίας χάνονται διότι οι αυξήσεις για ένα μέσο αρτοποιείο αντιστοιχούν σε δύο και τρεις μισθούς εργαζόμενου», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι «η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από τον Μάρτιο -που συναντήθηκα με τους αρτοποιούς- μια επιδότηση για εκείνους που ποτέ όμως δεν τους δόθηκε», τονίζοντας πως «είναι η ώρα να δοθεί και μάλιστα αναδρομικά για να σταματήσει αυτό το κύμα των λουκέτων στα αρτοποιεία».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι «ταυτόχρονα οφείλει να δώσει εξηγήσεις: Είναι δυνατόν να είμαστε η πρώτη χώρα σε όλη την ΕΕ σε τιμές ρεύματος για μη οικιακούς καταναλωτές, δηλαδή για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις; Ακόμα και μετά τις επιδοτήσεις να είμαστε οι δεύτεροι χειρότεροι σε όλη την Ευρώπη; Είναι δυνατόν να μην έχει μειωθεί ούτε μισό τοις εκατό ο ΦΠΑ στα είδη βασικής κατανάλωσης αλλά και ο ΕΦΚ που επιβαρύνει μικρά και μεσαία εισοδήματα ενώ ο πληθωρισμός έχει σκαρφαλώσει στο 12%, ενώ οι περισσότερες χώρες στον κόσμο έχουν μειώσει τους έμμεσους φόρους;».

Υποστήριξε ότι «όλα αυτά είναι πολιτική επιλογή», συμπληρώνοντας ότι «πράγματι, κάποιοι θησαυρίζουν ενώ η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να ατενίσει την επόμενη μέρα ούτε καν με αισιοδοξία ούτε καν με αντοχές, δεν μπορεί να επιβιώσει. Αυτή είναι η πραγματικότητα σήμερα».

Επιπλέον τόνισε πως με βάση «τα επίσημα στοιχεία της Eurostat είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στην ακρίβεια στους μη οικιακούς καταναλωτές» για να προσθέσει ότι «αυτό είναι χτύπημα στη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας».

Τέλος έθεσε το ερώτημα «πώς θα μπορέσει να αντέξει η μικρομεσαία επιχείρηση, ιδίως όταν υφίσταται και μεγάλη μείωση της κατανάλωσης, διότι η ακρίβεια χτυπά όλους τους καταναλωτές και την αγοραστική δύναμή τους», εκτιμώντας πως «αν συνεχιστεί όλο αυτό τον χειμώνα που θα είναι δύσκολος όπως αναμένεται, θα οδηγηθούμε σε έναν αφανισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Πολιτική / Μαρινάκης: Στις 4/3 η προανακριτική για Τριαντόπουλο, στις 5/3 η συζήτηση για τα Τέμπη

Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτημα για αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών
LIFO NEWSROOM
«Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

LiFO politics / «Πληθαίνουν τα ανησυχητικά σημάδια για το πολιτικό σύστημα»

«Συστημικά κόμματα, που έχουν κυβερνήσει τη χώρα, στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν το αντισυστημικό ακροατήριο, θολώνουν τη γραμμή τους και παθαίνουν ζημιά» αναφέρει στην Βασιλική Σιούτη ο διευθυντής της εταιρείας Δημοσκοπήσεων Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Πολιτική / Η Κωνσταντοπούλου καταθέτει μήνυση και αγωγή κατά της Κανέλλη: «Μου ρίχνουν λάσπη οι επαναστάτες του καναπέ»

Ανακοίνωσε ότι καταθέτει μήνυση και αγωγή εναντίον της κυρίας Κανέλλη, κατηγορώντας την για συκοφαντικά ψεύδη και επίθεση με σκοπό να αποδυναμώσει την πολιτική της δράση
LIFO NEWSROOM
Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

Πολιτική / Εξαιρούνται οι αμυντικές δαπάνες από το Σύμφωνο Σταθερότητας -«Κρίσιμο βήμα για την ασφάλεια της ΕΕ» λέει ο Μητσοτάκης

«Αυτό θα επιτρέψει στα κράτη-μέλη να αυξήσουν σημαντικά τις αμυντικές τους δαπάνες, αλλά με ελεγχόμενο τρόπο και υπό όρους», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή θα προτείνει ένα ευρύτερο πακέτο εξατομικευμένων εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες κάθε χώρας
LIFO NEWSROOM
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Πολιτική / Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

Στο πλαίσιο των ρυθμίσεων, προβλέπεται επιδότηση έως 70% των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Δ.Ε.Υ.Α. προς τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η θέσπιση κοινού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας, τιμολογιακής πολιτικής και σχεδίων ασφάλειας τροφοδοσίας νερού
LIFO NEWSROOM