Τσίπρας προς αστυνομικούς: Ο σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζεται με κατάχρηση εξουσίας

Τσίπρας προς αστυνομικούς: Ο σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζεται με κατάχρηση εξουσίας Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
2

«H  κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος νωρίτερα είχε συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον υπουργό Γιάννη Πανούση.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία εργάζεται για να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των αστυνομικών και για την εξεύρεση πόρων ώστε να αντιμετωπιστούν οι αδικίες και στο μισθολογικό επίπεδο σταδιακά.

«Ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τον ρόλο της η Αστυνομία αντανακλά το επίπεδο της Δημοκρατίας μίας χώρας» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «το ζητούμενο είναι μία Αστυνομία που θα είναι αξιόμαχη, θα λειτουργεί αποτελεσματικά και θα τηρεί κατά γράμμα το Σύνταγμα και τους νόμους».

Όπως είπε, «θέλουμε μία Αστυνομία που παράλληλα με την αποτελεσματικότητα θα είναι φιλική προς τους πολίτες και με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα».

Απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς της Αστυνομίας είπε ότι «το γόητρο της Αστυνομίας και ο μεγάλος σεβασμός της κοινωνίας δεν κερδίζονται με υπερβάλλοντα ζήλο και κατάχρηση εξουσίας αλλά με εκπαίδευση και σεβασμό στους νόμους και συνείδηση ότι πάνω από όλα ασκείται ένα λειτούργημα». O Αστυνομικός ασκεί ένα επικίνδυνο λειτούργημα και η ανταπόκριση στο καθήκον είναι σκληρή είπε ακόμη ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το στοίχημα είναι η διασφάλιση της τάξης παράλληλα με τον σεβασμό του Συντάγματος.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
«H κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να συνδράμει το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας». Τι εννοεί; υπάρχει περίπτωση μια κυβέρνηση να μη συνδράμει το έργο υπουργείου της; έχουν καταλάβει ότι η αστυνομία δεν είναι ανεξάρτητη αρχή κι ότι αυτή η αστυνομία είναι η δική τους;
Τελικα δεν μας ειπε ομως ο πρωθυπουργος: Εκαναν καλα οι αστυνομικοι που εβγαλαν τους καταληψιες απο το πανεπιστημιο? Η οχι? Αν ναι, θα πρεπει να πεισει και τους βουλευτες του που ενοχληθηκαν με την "φασιστικη"(οπως την αποκαλεσαν)συμπεριφορα των οργανων της ταξης. Ακομα και εκεινο τον γραφικο που ζητησε την παραιτηση του υπυργου. Ακομα και τον Μανωλη Γλεζο που και εκεινος θεωρησε την πραξη αυτη απαραδεκτη.Ολοι αυτοι ειναι Δικοι σας βουλευτες κυριε Τσιπρα, Δικοι σας ανθρωποι! Συμφωνειτε Επιτελους μαζι τους? Ναι Η Οχι??