Τσίπρας: Ζηλεύω το Βέλγιο- Ακόμη κι αν είσαι τόσο όμορφος και υψηλά ιστάμενος όσο η Καϊλή, λειτουργεί η δικαιοσύνη

Τσίπρας: Ζηλεύω το Βέλγιο- Ακόμη κι αν είσαι τόσο όμορφος και υψηλά ιστάμενος όσο η Καϊλή, λειτουργεί η δικαιοσύνη Facebook Twitter
0

Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «ζηλεύει το Βέλγιο», κάνοντας αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων και το λεγόμενο Qatargate με την εμπλοκή της Εύας Καϊλή

«Αρχίζω και ζηλεύω το Βέλγιο γιατί βλέπουμε ότι εκεί, ακόμα κι αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open. 

«Φαντάζομαι στο Βέλγιο δεν θα μπορούσε ποτέ να συμβαίνει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Να έχουμε αδιευκρίνιστα ποσά ύψους 1 εκατ. που οι εισαγγελείς βρίσκουν σε υπουργούς, και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο. Να έχουμε στην υπόθεση Novartis- ένα παγκόσμιο σκάνδαλο που παντού όπου ξέσπασε είχε γιατρούς και πολιτικούς- κι εδώ στην Ελλάδα να μην υπάρχει ούτε ένας πολιτικός ούτε ένας μεγαλογιατρός και να είναι στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, είπε ότι αν είχε ξεσπάσει κάτι τέτοιο στο Βέλγιο, «η ίδια η δικαιοσύνη -και όχι να πετάμε το μπαλάκι στους δημοσιογράφους- θα είχε απευθυνθεί στους παρόχους να βρει τα στοιχεία. Και φαντάζομαι ότι αν είχε αποκαλυφθεί ότι το μισό υπουργικό συμβούλιο βρισκόταν υπό παρακολούθηση, κάποιος απ' τους υπουργούς θα είχε την αξιοπρέπεια να παραιτηθεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να σταθεί». 

Σε άλλο σημείο, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η Le Soir έκανε αποκαλύψεις και «δεν ζήτησε κανείς από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας να πάνε στο σπίτι της κ. Καϊλή να τη συλλάβουν με τις σακούλες τα χαρτονομίσματα». 

Η δουλειά της Δικαιοσύνης, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι «να βρει τις αποδείξεις εκεί που υπάρχουν» και αυτές «είναι στους παρόχους, υπάρχουν οι υπογραφές των εισαγγελέων, υπάρχουν οι διατάξεις που κρατούνται σε αρχείο στην ΑΔΑΕ». «Εδώ χάνεται και μια μεγάλη ευκαιρία και για τη Δικαιοσύνη, εκτός αν έχουν γίνει αυτές οι κινήσεις κι εγώ δεν το ξέρω», σχολίασε. 

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι από τον Αύγουστο «αντί να βγει να πει την αλήθεια, συγκάλυπτε, επικαλείτο το απόρρητο και κρυβόταν, ψεύδεται 4 μήνες». Όλη η πορεία του από τον Αύγουστο, συνέχισε, είναι «πορεία ψεμάτων και επίκλησης του απορρήτου που ενοχλεί και τους ανθρώπους που είναι στη ΝΔ». 

«Ο πρωθυπουργός δεν είναι βλαξ»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να πάμε σε εκλογές με όλη αυτή την υπόθεση ανοιχτή και επεσήμανε ότι «το ύστατο αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι συνένοχος, αλλά είναι ανεπαρκής, είναι βλαξ, δεν κατάλαβε». «Εγώ σας το λέω, πολιτικός μου αντίπαλος είναι, καθόλου βλαξ δεν είναι. Είναι ικανότατος, έχει τη δυνατότητα να κατανοεί ακριβώς τι γίνεται, να επιλέγει τους συνεργάτες του, να ξέρει τι κάνουν. Είναι συνένοχος γι' αυτό τον λόγο προσπαθεί και κρύβεται όλους αυτούς τους μήνες». 

«Αν μετά απ' όλα αυτά που έχουν γίνει δεν αναλάβει τις ευθύνες του, αν μετά από όλα αυτά δεν παραιτηθεί, τότε διαπράττεται ένα επιπλέον έγκλημα, διότι το μεγαλύτερο έγκλημα θα ήταν να συνηθίσουμε στη λογική ότι αυτά μπορεί να συμβαίνουν, μιθριδατισμός λέγεται αυτό…», συμπλήρωσε. 

«Η κ. Βλάχου με βάση τις αποκαλύψεις, εφόσον ο κ. Χατζηδάκης παρακολουθούνταν επί ένα χρόνο, έχει βάλει έξι υπογραφές, διότι ανανεώνεται ανά δύο μήνες. Θα βγει η κ. Βλάχου να μας πει ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίο υπέγραψε την παρακολούθηση ενός υπουργού; Και την επανέλαβε την υπογραφή, που σημαίνει ότι είχε σοβαρά στοιχεία ότι ο εν λόγω άνθρωπος συντελεί κάποιο αδίκημα ή ήταν ύποπτος για την εθνική ασφάλεια. Και παραμένει στη θέση του. Ήταν ύποπτος; Γιατί είναι υπουργός;», ήταν μερικά από τα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Τσίπρας. 

«Εδώ έχει υπάρξει δημοκρατική εκτροπή και θα πρέπει να αναλάβει ο πρωθυπουργός την ευθύνη του γι' αυτήν», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν δεν γνώριζε, συνέχισε, «πρόκειται για επικίνδυνα ανεπαρκή πρωθυπουργό», «αν ήταν συνένοχος και γνώριζε όλα αυτά -γιατί η συμπεριφορά του εμένα αυτό που αποδεικνύει- τότε είναι επικίνδυνος». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Πολιτική / Μητσοτάκης για τους νέους και τα social media: Δεν είναι αποτελεσματική η καθολική απαγόρευση

Η προστασία της παιδικής ψυχής είναι αυτονόητη υποχρέωση της κοινωνίας, είπε ο πρωθυπουργός και μίλησε για τον ρυθμιστικό ρόλο του κράτους και τις ευθύνες των εταιρειών 
LIFO NEWSROOM