Τζανακόπουλος: Γιατί θεωρείται παρέμβαση το ότι οι δικαστές πρέπει να καταθέτουν ηλεκτρονικά το «πόθεν έσχες»;

Τζανακόπουλος: Γιατί θεωρείται παρέμβαση το ότι οι δικαστές πρέπει να καταθέτουν ηλεκτρονικά το «πόθεν έσχες»; Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Άλλο ζήτημα είναι ο σεβασμός στις αποφάσεις και η δεσμευτικότητα της Δικαιοσύνης και άλλο η κριτική που μπορεί να ασκήσει κανείς, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.


Σχολίασε πως δεν καταλαβαίνει γιατί θεωρείται παρέμβαση μια άποψη ότι και οι δικαστές πρέπει να υπάγονται στη διαδικασία ηλεκτρονικής κατάθεσης του «πόθεν έσχες», και πως του έκανε εντύπωση πώς διαχειρίστηκε το θέμα χτες και ο πρόεδρος του ΣτΕ και άλλοι εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

«Με βάση όσα παρακολουθήσαμε χτες μένει μια αίσθηση ότι η Δικαιοσύνη τσακώθηκε μόνη της» είπε και πρόσθεσε πως του έκανε πραγματικά πολύ μεγάλη έκπληξη ο τρόπος με τον οποίο παρενέβη ο πρόεδρος του ΣτΕ.


Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε γενικότερα πως το να λέει κανείς ότι η κυβέρνηση προχωρά σε παρεμβάσεις είναι τουλάχιστον αστείο.

Σημείωσε ότι «Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει -και κάνει- τη δουλειά της, από την άλλη η κυβέρνηση οφείλει να προτείνει νομοσχέδια στο κοινοβούλιο, να σχεδιάζει την πολιτική της και αυτό να γίνεται στη βάση της έννομης τάξης. Οι ρόλοι είναι διακριτοί, οι αποστολές είναι διακριτές, βρισκόμαστε σε ένα κράτος δικαίου, το σεβόμαστε όλοι το κράτος δικαίου, από κει και πέρα η δικαιοσύνη είναι δικαιοσύνη και η πολιτική είναι πολιτική».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM