Το ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Οι χώρες να αναγνωρίζουν τα λάθη τους»

Το ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ποντίων: «Οι ακρότητες δεν έχουν θέση» Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi / Αρχείου
0

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Αρναούτης, απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας που αφορά σε δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων για την Ημέρα Γενοκτονίας των Ποντίων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «όλες οι χώρες είναι υπερήφανες για την ιστορία τους και όλες αξιολογούνται με βάση τη συμβολή τους στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Ελλάδα είναι μια από αυτές. Η ιστορία όμως κρύβει και σκοτεινές στιγμές που δεν πρέπει ούτε να λησμονούνται ούτε να παραγράφονται ούτε να παραποιούνται. Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι αναμφισβήτητα μια από αυτές».

«Μόνον αντικρίζοντας την ιστορική αλήθεια και αναγνωρίζοντας τα λάθη τους, οι χώρες μπορούν να συνεργάζονται για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι ακρότητες δεν έχουν θέση» κατέληξε ο κ. Αρναούτης. 

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Αβάσιμοι ισχυρισμοί»

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε τις αναφορές στη Γενοκτονία των Ποντίων ως «αβάσιμους ισχυρισμούς […] ορισμένων ριζοσπαστικών ομάδων εναντίον της τουρκικής ιστορίας […] που τροφοδοτούν την εχθρότητα έναντι της Τουρκίας». Παράλληλα, κατηγόρησε «ορισμένους πολιτικούς στην Ελλάδα» ότι «διαστρεβλώνουν τα ιστορικά δεδομένα».

«Υπενθυμίζουμε σε όσους στοχοποιούν τη χώρα μας με μη ρεαλιστούς ισχυρισμούς και δηλώσεις ότι η ευθύνη της Ελλάδας και το γεγονός ότι καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση για τις θηριωδίες που διέπραξε ο εισβολέας ελληνικός στρατός κατά παράβαση των νόμων του πολέμου κατά την αιματηρή εισβολή στην Ανατολία καταγράφηκαν στη Συνθήκη της Λωζάνης», σημειώνεται. 

«Καλούμε τους πολιτικούς, οι οποίοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν εργαλεία όπως η εξαπάτηση, η διαστρέβλωση, η κατασκευή, το ψέμα και η αντιστροφή της αλήθειας, να αντιμετωπίσουν τη δική τους σκοτεινή ιστορία, απαλλαγμένοι από την υστερία που πηγάζει από την τουρκική εχθρότητα», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM