Από την πισίνα του κήπου του στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο: H πορεία του Ματ Ρίτσαρντς στην κορυφή

Από την πισίνα του κήπου του στο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο: H πορεία του Ματ Ρίτσαρντς στην κορυφή Facebook Twitter
Σε μια μικρή πισίνα στον πίσω κήπο της οικογενειακής εστίας προπονείτο για καιρό λόγω lockdown o Ουαλός Ολυμπιονίκης - Πηγή φωτογραφίας: Simon Richards
0

Δεν έχουν περάσει ούτε 18 μήνες από τη στιγμή που ο Ματ Ρίτσαρντς, αγχωμένος από τα διαρκή lockdown που διατάρασσαν την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, άρχισε να προπονείται σε πισίνα κήπου. 


Ο μπαμπάς του Σάιμον παραδέχεται πως οι περιορισμοί λόγω πανδημίας ήταν πραγματικά «μια δύσκολη στιγμή» για το γιο του που έβλεπε τις πισίνες να κλείνουν. 


«Η άγνοια για το πότε θα ήταν σε θέση να επιστρέψει στο νερό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα γι'αυτόν» προσθέτει. 


Οι γονείς του 18χρονου είδαν στο διαδίκτυο έναν Ολλανδό κολυμβητή ανοιχτής θαλάσσης να προπονείται σε μια πισίνα κι αποφάσισαν να κάνουν κάτι ανάλογο και για το γιο τους. Αγόρασαν μια πισίνα μεγέθους 3 επί 5 μέτρων και βάθους ενός μέτρου και την τοποθέτησαν στον πίσω κήπο του σπιτιού τους. 

«Τη δέσαμε με σχοινιά στον τοίχο του γκαράζ και ήταν εκεί μέσα για ώρες με το μαγιό του, διατηρώντας την αίσθηση του νερού. Αυτό τον βοήθησε πνευματικά» εξηγεί η μητέρα του, Αμάντα.


Η αγωνιώδης αυτή πορεία προς τους Ολυμπιακούς έκανε τη χαρά του χρυσού μεταλλίου στα 4Χ200μ. ελεύθερο ακόμη πιο ανεκτίμητη για τους γονείς του. 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι, χαιρόμαστε τόσο για εκείνον, για την ομάδα. Είναι μια πραγματικά εξωπραγματική στιγμή» ανέφερε η κυρία Ρίτσαρντς. 

Ο Ρίτσαρντς γεννήθηκε στο Γουόρτσεστερ και ζει στο Μπαθ, όμως είναι καταγεγραμμένος ως Ουαλός λόγω εντοπιότητας του πατέρα του που γεννήθηκε στο Κάρντιφ. 


Εκείνος και ο συναθλητής του Κάλουμ Τζάρβις έγιναν, μάλιστα, οι πρώτοι Ουαλοί που κέρδισαν Ολυμπιακό μετάλλιο μετά από 109 χρόνια - μετά την Αϊρίν Στιρ το 1912. 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM