Αυστραλός παίκτης του χόκεϊ ακρωτηρίασε το δάχτυλό του για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Αυστραλός αστέρας του χόκεϊ ακρωτηρίασε το δάχτυλό του για να παίξει στους Ολυμπιακούς Αγώνες Facebook Twitter
O Αυστραλός παίκτης του χόκεϊ επί χόρτου, Ματ Ντόσον / Φωτ.: Instagram
0

Ένας Αυστραλός παίκτης του χόκεϊ επί χόρτου επέλεξε να ακρωτηριάσει μέρος του δακτύλου του για να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού.

Ο Ματ Ντόσον έσπασε σοβαρά ένα δάκτυλο στο δεξί του χέρι κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας στο Περθ πριν από δύο εβδομάδες και η ανάρρωση από το χειρουργείο θα έπαιρνε μήνες. Έτσι, ο 30χρονος αποφάσισε να ακρωτηριάσει μέρος του δακτύλου του προκειμένου να λάβει μέρος για τρίτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σοκάροντας τους συμπαίκτες του και τον προπονητή του. Θα μπει στο γήπεδο με τους Kookaburras καθώς θα αντιμετωπίσουν την Αργεντινή το Σάββατο, μόλις 16 ημέρες μετά τον τραυματισμό του.

Ο Ντόσον δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι ο τραυματισμός ήταν τόσο άσχημος που λιποθύμησε όταν είδε το δάχτυλό του στα αποδυτήρια. Νόμιζε ότι το ολυμπιακό του όνειρο είχε τελειώσει. Συμβουλεύτηκε επειγόντως έναν πλαστικό χειρουργό, ο οποίος είπε ότι ακόμη και με τη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του δακτύλου -και τον μακρύ χρόνο ανάρρωσης- μπορεί να μην ανακτήσει την πλήρη λειτουργία του. Αλλά αν ακρωτηριαζόταν, θα μπορούσε να επιστρέψει να παίζει σε 10 ημέρες.

Παρά την προειδοποίηση της συζύγου του να μην κάνει κάτι «βιαστικό», ο Ντόσον λέει ότι πήρε την «τεκμηριωμένη» απόφασή του το ίδιο απόγευμα. «Είμαι σίγουρα πιο κοντά στο τέλος της καριέρας μου παρά στην αρχή και, ποιος ξέρει, αυτοί θα μπορούσαν να είναι οι τελευταίοι (σ.σ. Ολυμπιακοί) Αγώνες μου και αν ένιωθα ότι μπορούσα ακόμα να αποδώσω τα μέγιστα, τότε αυτό θα έκανα», δήλωσε στο podcast Parlez Vous Hockey.

«Αν το να ακρωτηριάσω την κορυφή του δακτύλου μου ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσω, αυτό θα έκανα» είπε. Ο αρχηγός της ομάδας, Άραν Ζαλούσκι δήλωσε ότι η απόφαση προκάλεσε σοκ στην ομάδα, αλλά τελικά υποστήριξαν τον Ντόσον.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM