Ιστορικό triple-double για τον Λούκα Ντόντσιτς: Ο πρώτος που πετυχαίνει 60 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε έναν αγώνα

Ιστορικό triple-double για τον Λούκα Ντόντσιτς: Ο πρώτος που πετυχαίνει 60 πόντους, 21 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε έναν αγώνα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Λούκα Ντόντσιτς έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κατέγραψε τουλάχιστον 60 πόντους, 20 ριμπάουντ και 10 ασίστ σε έναν αγώνα, καθώς οδήγησε τους Μάβερικς σε μια απίθανη νίκη στην παράταση εναντίον των Νικς με 126-121 (κ.α. 115-115).

Οι Μάβερικς βρέθηκαν να χάνουν με 110-101 με λιγότερο από 45 δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη πριν ο Ντόντσιτς κλέψει την παράσταση.

Με δύο πόντους να υπολείπονται για να ισοφαρίσει το παιχνίδι και μόλις 4,2 δευτερόλεπτα να απομένουν στο ρολόι, ο Σλοβένος αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη βολή που είχε, μάζεψε μόνος του το ριμπάουντ και σκόραρε για την ισοφάριση. Στην παράταση πρόσθεσε άλλους 7 πόντους και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες 20 σεζόν, και οι 13.884 φορές που ομάδες του ΝΒΑ που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με τουλάχιστον εννέα πόντους, ενώ απέμεναν 35 δευτερόλεπτα ή λιγότερα, έχασαν το παιχνίδι, σύμφωνα με το ESPN.

Ο Ντόντσιτς είχε 60 πόντους (19/25 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 16/22 βολές), 21 ριμπάουντ, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 μπλοκ και 4 λάθη σε 47 λεπτά συμμετοχής! Μάλιστα Ντόντσιτς είναι ο έβδομος παίκτης που καταγράφει tripe-double 50 πόντων στο ΝΒΑ, ενώ ο 23χρονος Σλοβένος γίνεται ο νεότερος που το πετυχαίνει, παίρνοντας το ρεκόρ από έναν θρύλο του αθλήματος, τον Ουίλτ Τσάμπερλεν.

«Είμαι πτώμα» ανέφερε μετά τον αγώνα ο 23χρονος: «Χρειάζομαι μια μπύρα για να συνέλθω» είπε χαμογελώντας, αποδίδοντας την εξέλιξη τού αγώνα στην... τύχη. 

Με την επιστροφή του στα αποδυτήρια, οι συμπαίκτες του τού επεφύλασσαν πανηγυρικό μπουγέλωμα.

Από εκεί και πέρα 25 πόντους πρόσθεσε για το Ντάλας ο Σπένσερ Ντίνγουιτι και 19 ο Κρίστιαν Γουντ. Για τη Νέα Υόρκη ο Κουέντιν Γκράιμς είχε 33 πόντους (7/16 τρίποντα) ενώ 29 πόντους και 18 ριμπάουντ είχε ο Τζούλιους Ραντλ.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM