Καταπίεση στο Κατάρ: Οι ομάδες δεν θα φορέσουν περιβραχιόνια με τα ΛΟΑΤΚΙ χρώματα - Υπό την απειλή τιμωρίας

Κατάρ: Οι εθνικές δεν θα φορέσουν περιβραχιόνια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου – Υπό την απειλή τιμωρίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/RONALD WITTEK
0

Αγγλία, Ουαλία, Ολλανδία κι άλλες έξι χώρες υπαναχώρησαν από την πρόθεσή τους να φορέσουν οι αρχηγοί των ποδοσφαιρικών τους ομάδων περιβραχιόνια με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

Λόγος της απόφασής τους αυτής, η τιμωρία που θα επιβαλλόταν στους παίκτες εάν εμφανίζονταν με το περιβραχιόνιο. 

Μια κοινή δήλωση από επτά ποδοσφαιρικές ενώσεις αναφέρει ότι δεν μπορούν να θέσουν τους παίκτες τους «σε μια θέση όπου θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αθλητικές κυρώσεις».

«Είμαστε πολύ θυμωμένοι με την απόφαση της FIFA και πιστεύουμε πως δεν έχει προηγούμενο» συμπλήρωσαν, αναφέροντας πως είχαν ενημερώσει για τις προθέσεις τους από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά δεν είχαν λάβει καμία απάντηση.

«Η FIFA ήταν πολύ ξεκάθαρη πως δεν θα επιβάλει αθλητικές κυρώσεις αν οι αρχηγοί μας φορούν τα περιβραχιόνια στον αγωνιστικό χώρο» προσέθεσαν και ανέφεραν πως θα προχωρούσαν το πλάνο τους και ήταν προετοιμασμένοι να πληρώσουν τις χρηματικές ποινές.

Μετά τις εξελίξεις, ωστόσο, κρίθηκε πως δεν γίνεται οι παίκτες να τιμωρηθούν ή να αναγκαστούν να μην παίξουν. 

Για να κατευνάσει τις αντιδράσεις η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοίνωσε την καμπάνια «Κατά των Διακρίσεων» και οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να φορέσουν σχετικό περιβραχιόνιο στο τουρνουά. 

Η προειδοποίηση της FIFA ότι θα επιβάλει κυρώσεις σε όποιον αρχηγό φορούσε το περιβραχιόνιο OneLove επικρίθηκε εντόνως, με την Ένωση Υποστηρικτών Ποδοσφαίρου (FSA) να σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, ότι αισθάνεται «προδομένη» από το παγκόσμιο διοικητικό όργανο.

«Σήμερα νιώθουμε περιφρόνηση για έναν οργανισμό που έδειξε τις πραγματικές του αξίες δίνοντας την κίτρινη κάρτα στους παίκτες και την κόκκινη κάρτα στην ανοχή» αναφέρθηκε και επισημάνθηκε πως οι αναθέσεις των διοργανώσεων δεν πρέπει να γίνονται με μοναδικό κριτήριο τα χρήματα.

«Καμία χώρα που υπολείπεται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+, στα δικαιώματα των γυναικών, στα δικαιώματα των εργαζομένων ή σε οποιοδήποτε άλλο οικουμενικό ανθρώπινο δικαίωμα δεν πρέπει να έχει την τιμή να φιλοξενήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο». 

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM