Κολύμβηση: «Χάλκινος» ο Τάσος Κούγκουλος στη Ρώμη

«Χάλκινος» ο Τάσος Κούγκουλος στη Ρώμη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

To χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ύπτιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Εφήβων-Νεανίδων κέρδισε o Τάσος Κούγκουλος στη Ρώμη.

Με επίδοση 25.63 κατέλαβε την 3η θέση πίσω από τον Ρώσο Κάτσεφ (25.14) και τον Πολωνό Μασιούκ (25.28). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αθλητής από την Αλεξανδρούπολη έφυγε από την Ελλάδα με 26.25 ως ατομική επίδοση, πέτυχε 25.95 στον προκριματικό, 25.72 στον ημιτελικό και 25.63 στον τελικό.

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα», ήταν τα πρώτα λόγια του Κούγκουλου στην ΚΟΕ, προσθέτοντας πως «Δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει. Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για μένα. Κλήθηκα να αντιμετωπίσω τα τεράστια προβλήματα της πανδημίας και των απαγορευτικών μέτρων, καθώς επίσης και τις εξετάσεις που έπρεπε να δώσω για την εισαγωγή μου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

»Όλα τα ανωτέρω, πιστέψτε με, είναι εξαιρετικά δύσκολα στη ζωή ενός εφήβου. Με έχει συνεπάρει η σημερινή επιτυχία. Δεν θέλω να εκφράζομαι για το μέλλον, αλλά τα καλύτερα έρχονται για μένα. Με σκληρή δουλειά και αφοσίωση μπορεί να τα καταφέρω, έχοντας ως είδωλα μου τον Άρη Γρηγοριάδη και τον Απόστολο Χρήστου που έχουν πετύχει ιστορικά γεγονότα στο χώρο της κλασικής κολύμβησης» είπε σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την πλευρά του, ο ομοσπονδιακός προπονητής Τάσος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στην Ρώμη, σχολίασε: «Ο Τάσος με το σημερινό του επίτευγμα τίμησε την ελληνική περιφέρεια.

»Είναι γέννημα-θρέμμα της επαρχίας. Η πόλη του, η Αλεξανδρούπολη, του έδωσε όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονταν για να πετύχει. Αμέριστη ήταν και η συμπαράσταση από την κολυμβητική Ομοσπονδία. Η επιτυχία του Τάσου δίνει φτερά στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής. Έχουμε ακόμη δυόμισι μέρες για να χειροκροτήσουμε κι άλλες προσπάθειες των Ελλήνων κολυμβητών».

Ο προπονητής Γιάννης Μηλιδάκης που συνοδεύει την αποστολή στην «αιώνια πόλη» υποστήριξε: «Είμαστε τρισευτυχισμένοι. Έχει αλλάξει όλη η ψυχολογία της αποστολής με την επιτυχία αυτή του Τάσου. Για να διακριθείς σε τέτοιους αγώνες πρέπει να πετύχεις ατομική επίδοση. Ο Τάσος έκανε τρεις κούρσες και πέτυχε τρία νέα ατομικά ρεκόρ. Αυτό τα λέει όλα».

Εμφανώς συγκινημένος και ο προπονητής του, Κώστας Χατζηπέτρου, ο οποίος βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη: «Είμαι μουδιασμένος, νιώθω ανατριχίλα σε όλο μου το κορμί, με το επίτευγμα του αθλητή μου. Πριν φύγει για την Ρώμη δεν πίστευα ότι μπορεί να πάει τόσο καλά.

»Διαχειρίστηκε με υπέροχο τρόπο το άγχος και την κούραση και πέτυχε τρία ατομικά ρεκόρ σε ισάριθμες κούρσες μέσα σε λίγες ώρες. Ο Τάσος πέτυχε φέτος απίστευτα πράγματα. Διαχειρίστηκε με τον πιο ωραίο τρόπο τις πανελλαδικές εξετάσεις και το κολύμπι. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι ο αθλητής θα συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και το μέλλον του ανήκει».

Αντίθετα με τον Τάσο Κούγκουλο, δεν ήταν ανάλογη η παρουσία του Βασίλη Σοφικίτη και του Δημήτρη Τσαλιαγκού στον ημιτελικό των 200 μέτρων πρόσθιο. Ο Σοφικίτης ακυρώθηκε, ενώ ο Τσαλιαγκός κατετάγη 10ος με επίδοση 2.17.29 και αποκλείστηκε από τον τελικό. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

Αθλητισμός / ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

«Όταν γονάτισα, κοίταξα τον διαιτητή και είπα: ''Λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι γυναίκα, και αυτός είναι άνδρας», δήλωσε η Στέφανι Τέρνερ, αρνούμενη έτσι το δικαίωμα της αντιπάλου της στον αυτοπροσδιορισμό
LIFO NEWSROOM