O Kieran Reilly έγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει πλήρη τριπλή περιστροφή στον αέρα με BMX

O Kieran Reilly έγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει πλήρη τριπλή περιστροφή στον αέρα με BMX Facebook Twitter
RedBull
0

Έγραψε ιστορία ο αστέρας του BMX, Kieran Reilly, από το Gateshead, καθώς είναι ο πρώτος που κατάφερε πλήρη τριπλή περιστροφή στον αέρα, ένα τέχνασμα που έχει γίνει μόνο σε video games.

Ο 20χρονος είπε στο ITV News ότι ήλπιζε το κόλπο, που βιντεοσκοπούσαν να πάει καλά, και τελικά η ανταπόκριση που είχε ήταν εκπληκτική.

«Σε κάθε κόλπο που μαθαίνω, ανυπομονώ για την έκρηξη της αδρεναλίνης, για να προσγειωθώ, αλλά δεν έχω νιώσει ποτέ κάτι τέτοιο».

Ο Reilly χρειάστηκε περίπου 13 ημέρες και περίπου 20 προσπάθειες για να ολοκληρώσει το κόλπο του, από τον Μάιο του 2021 που το πρωτοδοκίμασε.

«Ένιωθα ότι αυτές οι 13 μέρες διαρκούν για πάντα. Η δουλειά που έγινε, οι πτώσεις, το άγχος, οι προκλήσεις και τα ψυχικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσω.

»Αυτή ήταν η καλύτερη έκρηξη αδρεναλίνης και ανακούφιση που έχω αισθανθεί ποτέ επιχειρώντας ένα κόλπο. Δεν έχω κλάψει ποτέ ξανά με δάκρυα χαράς και μπορείτε να δείτε στο βίντεο, τη δεύτερη φορά που προσγειώνομαι, είναι σαν μια συναισθηματική υπερφόρτωση».

Το κόλπο κινηματογραφήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που χρηματοδοτήθηκε από τη Red Bull στο Asylum Skatepark στο Nottinghamshire σε μία ειδικά κατασκευασμένη ράμπα.

Πριν όμως από τη μεγάλη μέρα ο Reilly έπρεπε να κάνει ώρες προπόνησης CrossFit στο γυμναστήριο για να ενδυναμώσει τη φυσική του κατάσταση. Έχασε τρία κιλά σε μια προσπάθεια να κάνει τις περιστροφές του πιο γρήγορες.

«Έμαθα τη διπλή περιστροφή, πριν από περίπου ένα ή δύο χρόνια. Έφτασα στο σημείο να νιώθω άνετα και άρχισα να χάνω εκείνη την αίσθηση του φόβου και της αδρεναλίνης. Ένιωθα ότι ήθελα να το πιέσω και κανείς δεν είχε δοκιμάσει την τριπλή περιστροφή πριν.

»Άλλαξα εντελώς τον τρόπο ζωής μου. Άρχισα να κάνω μια πολύ καλύτερη διατροφή, άρχισα να πηγαίνω στο γυμναστήριο και να προπονούμαι πολύ περισσότερο. Απλώς μπήκα σε αυτό, με μια εντελώς διαφορετική οπτική».

Ο Kieran αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα οκτώ μηνών, αλλά είπε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν αγχωμένος ότι κάποιος άλλος θα τα καταφέρει.

«Το διάλειμμα των οκτώ μηνών ήταν τόσο δύσκολο» εξηγεί. «Ήταν στο μυαλό μου για οκτώ ολόκληρους μήνες. Δεν ήταν απλώς κάτι που μπορούσα να ξεχάσω. Ήξερα ότι κάποια στιγμή έπρεπε να επιστρέψω και να το κάνω.

»Σκέφτηκα, "τι θα γινόταν αν κάποιος άλλος εκεί έξω, το δουλεύει ήσυχα". Είχα τόσο πολύ άγχος να επιστρέψω σε αυτό το συντομότερο δυνατό, αλλά το ήξερα ότι θα υπήρχε αυτό το άγχος για να καταφέρω το κόλπο».

Ο Reilly προσέλκυσε πρώτη φορά το ενδιαφέρον των παγκόσμιων θαυμαστών του BMX σε ηλικία μόλις 11 ετών, όταν προσγειώθηκε έπειτα από δύο περιστροφές 360 μοιρών σε ένα άλμα στο skatepark Unit 23 στη Γλασκώβη.

Το αστέρι του BMX έχει πλέον έχει βάλει στο στόχο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Με πληροφορίες του iTV/Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Αθλητισμός / Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Τα 17 από αυτά κατακτήθηκαν στην κλασική κολύμβηση - Τα υπόλοιπα τρία ελληνικά μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) ήρθαν από τα ομαδικά αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης
LIFO NEWSROOM