Ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στο γήπεδο όπου σταμάτησε η καρδιά του και σκόραρε

Ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στο γήπεδο όπου σταμάτησε η καρδιά του και σκόραρε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πριν από εννέα μήνες, ο κόσμος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τον Κρίστιαν Έρικσεν να καταρρέει στο Parken της Κοπεγχάγης. Σήμερα, στο ίδιο γήπεδο, υπήρχαν μόνο πανηγυρισμοί και χαμόγελα. 

Ο 30χρονος Δανός μέσος επέστρεψε στο γήπεδο όπου υπέστη καρδιακή ανακοπή, κατά τη διάρκεια ματς του Euro 2020. Απόψε ήταν ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της χώρας του και μάλιστα, σκόραρε στο 57’ της αναμέτρησης, 290 ημέρες μετά τη στιγμή που χρειάστηκε οι γιατροί να τον επαναφέρουν, μέσα στο Parken. 

Η σημερινή νίκη της Δανίας επί της Σερβίας (3-0), σε φιλική αναμέτρηση, είναι το δεύτερο ματς στο οποίο φορά ο Έρικσεν τη φανέλα της εθνικής ομάδας, επιστρέφοντας σε αυτή μετά την περιπέτεια της υγείας του. Το περασμένο Σάββατο έπαιξε κόντρα στην Ολλανδία σε φιλικό και πέτυχε επίσης γκολ στην ήττα της ομάδας του με 4-2. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο 30χρονος καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους πριν από το ματς, όταν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και όταν έγινε αλλαγή. Πριν από το παιχνίδι δήλωνε ότι ήλπιζε πως η επιστροφή του στο συγκεκριμένο γήπεδο θα ήταν το τελευταίο βήμα για την επάνοδο στην κανονικότητα. 

Ο Κρίστιαν Έρικσεν επέστρεψε στο γήπεδο όπου σταμάτησε η καρδιά του και σκόραρε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

«Σίγουρα θα είναι πολύ ιδιαίτερο, γιατί δεν έχω πάει στο Parken από τότε που συνέβη. Ανυπομονώ απίστευτα να επιστρέψω στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά ανυπομονώ και για το γεγονός ότι μετά το ματς θα το αφήσουμε πίσω μας», είχε πει. 

Μετά την καρδιακή ανακοπή οι γιατροί του τοποθέτησαν εμφυτεύσιμο καρδιομετατροπέα απινιδωτή (ICD). Ο Έρικσεν δεν μπορούσε να επιστρέψει στην Ίντερ, καθώς οι κανονισμοί της Serie A δεν επιτρέπουν τέτοια συσκευή σε ποδοσφαιριστές. Έτσι, υπέγραψε στην Μπρέντφορντ στην Premier League. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM