Ο Μίλτος Τεντόγλου στο πάνθεον του στίβου: Η viral είσοδος, η καμπάνα και το δεύτερο σερί χρυσό

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο πάνθεον του στίβου: Η viral είσοδος, η καμπάνα και το δεύτερο σερί χρυσό Facebook Twitter
Φωτογραφία: Eurokinissi
0

Στους κορυφαίους αθλητές του στίβου παγκοσμίως συγκαταλέγεται πλέον ο Μίλτος Τεντόγλου.

Ο άλτης από τα Γρεβενά κατόρθωσε να επιτύχει την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου σε δύο σερί Ολυμπιακούς Αγώνες - μέχρι τώρα, ένα επίτευγμα που είχε στο παλμαρέ του μόνο ο κορυφαίος Καρλ Λιούις. Μπορεί η επίδοσή του να μην ικανοποιεί απολύτως τον ίδιο τον Μίλτο Τεντόγλου, που αναζητά το πανελλήνιο ρεκόρ, ωστόσο η επιτυχία του είναι ασυναγώνιστη. Είναι, άλλωστε, μόλις ο τρίτος Έλληνας που το κατορθώνει, μετά τον Πύρρο Δήμα και τον Κάχι Καχιασβίλι στην άρση βαρών.

Ο Μίλτος Τεντόγλου άλλωστε έχει κερδίσει την αγάπη και τον σεβασμό του κοινού για τον τρόπο και τη νοοτροπία με την οποία αντιμετωπίζει το γεγονός πως βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων του κόσμου: Σαν «άλλη μια μέρα στη δουλειά», όπως γράφτηκε σε ένα από τα χιλιάδες σχόλια γι' αυτόν στο διαδίκτυο. Έτσι πιθανώς εξηγείται και η είσοδός του στο Στάδιο πριν τον αγώνα, όπου αντί να χαιρετίσει ενθουσιασμένος τα πλήθη, όπως η πλειονότητα των άλλων αθλητών σε όλα τα αγωνίσματα, εμφανίστηκε με το δικό του, προσωπικό στυλ - κι έγινε viral: 


Μίλτος Τεντόγλου: Πότε θα γίνει η απονομή του χρυσού μεταλλίου

Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου είναι προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη το απόγευμα στο Stade de France. Η αρχική ώρα ήταν 19:37, στο πρόγραμμα, όμως αυτό ενδέχεται να έχει τροποποιηθεί λόγω της αλλαγής στον απογευματινό προγραμματισμό του άλματος επί κοντώ γυναικών (θα ξεκινήσει 19:15 αντί 20:00 λόγω του πλήθους των αθλητριών που συμμετέχουν).

Η καμπάνα των νικητών στο Stade de France

Στο Stade de France όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα του στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έχει τοποθετηθεί μία μεγάλη καμπάνα, την οποία χτυπούν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες μετά τη νίκη τους. 

Χθες Τρίτη, ήταν η σειρά του Μίλτου Τεντόγλου να τη χτυπήσει - κάτι που επίσης έκανε με το δικό του στυλ: 

Τα πανηγύρια στο διαδίκτυο και στα Γρεβενά

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μίλτου Τεντόγλου, στα Γρεβενά, είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες στην κεντρική πλατεία, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε τον αγώνα και πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο από τον κορυφαίο άλτη. 

Φυσικά, η νίκη του και ο τρόπος που ήρθε, σχολιάστηκαν ιδιαιτέρως στο διαδίκτυο: 


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ