Οι τρανς γυναίκες θα αποκλειστούν από τα ελίτ τουρνουά κρίκετ στην Αγγλία από το 2025

Οι τρανς γυναίκες θα αποκλειστούν από τα ελίτ τουρνουά κρίκετ στην Αγγλία από το 2025 Facebook Twitter
0

Η Επιτροπή Κρίκετ της Αγγλίας και της Ουαλίας (ECB) ανακοίνωσε την απαγόρευση συμμετοχής των τρανς γυναικών στα ανώτατα επίπεδα γυναικείου κρίκετ, σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή στην πολιτική του αθλήματος. 

Η απόφαση, που κοινοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, έρχεται μετά από «εκτενή διαβούλευση», σύμφωνα με το ECB, και ακολουθεί την απαγόρευση που είχε ήδη επιβληθεί από τη Διεθνή Επιτροπή Κρίκετ (ICC).

Η νέα πολιτική της ECB απαγορεύει πλέον τη συμμετοχή τρανς γυναικών στο ελίτ γυναικείο κρίκετ στο εσωτερικό της Αγγλίας, επικαλούμενη την ανάγκη να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στη δικαιοσύνη, την ασφάλεια και την ένταξη. Η απόφαση βασίστηκε σε επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, και η εφαρμογή της θα ξεκινήσει στις αρχές του 2025.

Στο ερασιτεχνικό κρίκετ και στο τρίτο επίπεδο του εθνικού πρωταθλήματος, οι τρανς γυναίκες θα εξακολουθούν να συμμετέχουν βάσει του υπάρχοντος κοινωνικού μοντέλου, όπου οι παίκτες γίνονται δεκτοί με βάση το φύλο με το οποίο ταυτίζονται.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς η συμμετοχή τρανς ατόμων στον αθλητισμό παραμένει ένα αμφιλεγόμενο θέμα. Ενώ η ECB υποστηρίζει ότι η πολιτική της εξασφαλίζει δικαιοσύνη στο επαγγελματικό επίπεδο και παράλληλα προάγει την ένταξη στο ερασιτεχνικό επίπεδο, οι επιστημονικές έρευνες παραμένουν ασαφείς. Ενδοκρινολόγοι, όπως η Δρ. Άντα Τσέουνγκ, υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν σαφή δεδομένα που να δείχνουν ότι οι τρανς γυναίκες έχουν βιολογικό πλεονέκτημα έναντι των cisgender γυναικών.

Μάλιστα, μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Sports Medicine υποδηλώνει ότι οι τρανς αθλητές ενδέχεται να έχουν μειονεκτήματα σε ορισμένα αγωνίσματα που απαιτούν καρδιαγγειακή ικανότητα και δύναμη.

Με πληροφορίες από Pink News


 

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Αθλητισμός / Ομοφοβικό σύνθημα στοιχειώνει το μεξικανικό ποδόσφαιρο ενόψει Μουντιάλ 2026- Ποιες οι επόμενες κινήσεις

Παρά τις επανειλημμένες κυρώσεις από τη FIFA και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Μεξικού, το σύνθημα παραμένει ζωντανό τόσο στους αγώνες των συλλόγων όσο και της εθνικής ομάδας
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η κολυμβήτρια από την Παραγουάη αποσύρθηκε και άνοιξε λογαριασμό στο OnlyFans

Κατά τη διάρκεια των Αγώνων στο Παρίσι η Λουάνα Αλόνσο είχε απασχολήσει καθώς της είχε ζητηθεί να αποχωρήσει από το Ολυμπιακό Χωριό λόγω «ανάρμοστης» συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM