Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άγγιξε το 43,4% η τηλεθέαση στην τελετή έναρξης

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άγγιξε το 43,4% η τηλεθέαση στην τελετή έναρξης Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την τελετή έναρξης των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι / EPA
0

Εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το βράδυ της Παρασκευής, την φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, στην «καρδιά» της Γαλλίας.

Η επιλογή του να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στα χρονικά η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων εκτός σταδίου, φαίνεται πως προκάλεσε υψηλό τηλεοπτικό ενδιαφέρον, μαζί με το υπερθέαμα που απήλαυσαν οι τηλεθεατές αλλά και όσοι έδωσαν το παρων. Υπενθυμίζεται πως η τελετή έναρξης είχε διάρκεια 3:45 ωρών και πραγματοποιήθηκε κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα, περνώντας από πλήθος ιστορικών σημείων της «Πόλης του Φωτός». 

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ΕΡΤ1 και σημείωσαν αθροιστικό μερίδιο τηλεθέασης που έφτασε το 43,4%. Για ένα τουλάχιστον λεπτό μάλιστα, η τηλεθέαση ξεπέρασε το 53%. Το λεπτό αυτό ήταν στο πρώτο ημίωρο της μετάδοσης, όταν είχε αρχίσει η εμφάνιση των εθνικών αποστολών στον Σηκουάνα, με πρώτη την ελληνική ομάδα με σημαιοφόρους τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Την εντυπωσιακή τελετή παρακολούθησαν κατά μέσο όρο περί τους 635.000 τηλεθεατές, ενώ η κάλυψη, δηλαδή η παρακολούθηση για τουλάχιστον ένα λεπτό, ξεπέρασε τους 3.000.000 τηλεθεατές. Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά τις ίδιες πληροφορίες το ποσοστό αυτό  ήταν υψηλότερο από τις δύο προηγούμενες τελετές έναρξης στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2021 με τηλεθέαση 27,5% και στο Ρίο της Βραζιλίας το 2016 με τηλεθέαση 31,4%.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM