Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ελλάδα vs Καναδάς - Πού και τι ώρα θα δείτε την Εθνική μπάσκετ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ελλάδα vs Καναδάς - Πώς και τι ώρα θα δείτε την Εθνική μπάσκετ Facebook Twitter
Γιάννης Αντετοκούνμπο / Φωτ.: Getty Images
0

Η πρεμιέρα της Εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού είναι απέναντι στον Καναδά.

Η Εθνική μπάσκετ αντιμετωπίζει τον Καναδά για 14η φορά στην ιστορία της και η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θέλει να δώσει τον καλύτερό της εαυτό  στο «Πιερ Μορουά» της Λιλ, με στόχο την πρόκριση και μία θέση στο βάθρο μεταλλίων των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Ο Καναδάς έχει ένα εντυπωσιακό ρόστερ, με 10 παίκτες του NBA, ενώ προέρχεται από μία εξαιρετική πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, όπου η ομάδα τερμάτισε τρίτη.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί στις 22:00, ώρα Ελλάδος, από την ΕΡΤ1, ενώ στα προημιτελικά θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου, αλλά και οι δύο καλύτεροι τρίτοι από τους τρεις ομίλους που έχουν σχηματιστεί στο τουρνουά.

Η 12αδα που έχει μαζί του ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Χουγκάζ και Γιώργος Παπαγιάννης.

Η 12άδα του Καναδά απαρτίζεται από τους: Νικεΐλ Αλεξάντερ Γουόκερ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Αρ Τζέι Μπάρετ (Τορόντο Ράπτορς), Κεμ Μιρτς (Τζιρόνα), Ντίλον Μπρουκς (Χιούστον Ρόκετς), Λουγκέντζ Ντορτ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Μέλβιν Ετζίμ (Μάλαγα), Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Τρέι Λάιλς (Σακραμέντο Κινγκς), Τζαμάλ Μάρεϊ (Ντένβερ Νάγκετς), Άντριου Νέμπχαρντ (Ιντιάνα Πέισερς), Κέλι Όλινικ (Τορόντο Ράπτορς), Ντουάιτ Πάουελ (Ντάλας Μάβερικς).

Το πρόγραμμα της Εθνικής μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024:

  • Σάββατο 27 Ιουλίου: Ελλάδα – Καναδάς (22:00)
  • Τρίτη 30 Ιουλίου: Ισπανία – Ελλάδα (12:00)
  • Παρασκευή 2 Αυγούστου: Αυστραλία – Ελλάδα (14:30)
Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM