Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν την Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα στην παρουσίαση

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Μπέρδεψαν την Νότια Κορέα με τη Βόρεια Κορέα στην παρουσίαση Facebook Twitter
Οι αθλητές της Νότιας Κορέας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων
0

Μία μεγάλη «συγγνώμη» ζήτησαν οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι από τη Νότια Κορέα, καθώς κατά την παρουσίαση της στην τελετή έναρξης, την παρουσίασαν ως Βόρεια Κορέα.

Το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και καθώς οι αθλητές της Νότιας Κορέας έπλεαν κυματίζοντας τις σημαίες τους, με το πλοιάριό τους στον Σηκουάνα, οι εκφωνητές τους παρουσίασαν ως «Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», δηλαδή  το επίσημο όνομα της Βόρειας Κορέας. Στη συνέχεια, η ίδια ονομασία χρησιμοποιήθηκε και όταν παρουσίασαν την αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας.

Σημειώνεται πως το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες είναι τεταμένο, καθώς είναι διαιρεμένες από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ οι εντάσεις μεταξύ τους κλιμακώθηκαν περαιτέρω πρόσφατα. Ωστόσο, μόνο οι εκφωνητές τους παρουσίασαν λάθος καθώς ο υπότιτλος στο κάτω μέρος της τηλεοπτικής εκπομπής που παρουσίαζε το αθλητικό γεγονός, έδειχνε τον σωστό τίτλο.

Το υπουργείο αθλητισμού της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι σκόπευε να υποβάλει «έντονο παράπονο στη Γαλλία σε κυβερνητικό επίπεδο» για το λάθος αυτό. Σε ανακοίνωσή του, εξέφρασε «τη λύπη του για την ανακοίνωση όπου η νοτιοκορεατική αντιπροσωπεία παρουσιάστηκε ως η ομάδα της Βόρειας Κορέας». Στην ανακοίνωση προστίθεται επίσης, ότι ο δεύτερος υφυπουργός Αθλητισμού, ο Τζανγκ Μι-ράν, Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών το 2008, ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ζήτησε συγγνώμη στον επίσημο λογαριασμό της στην κορεατική γλώσσα Χ, λέγοντας: «Θα θέλαμε να ζητήσουμε μια βαθιά συγγνώμη για το λάθος που συνέβη στην παρουσίαση της νοτιοκορεατικής αντιπροσωπείας κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης». 

Η Νότια Κορέα, επίσημα γνωστή ως Δημοκρατία της Κορέας, έχει 143 αθλητές στην ολυμπιακή της ομάδα φέτος, που αγωνίζονται σε 21 αθλήματα και η Βόρεια Κορέα έχει στείλει 16 αθλητές. Αυτή μάλιστα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει στους Αγώνες μετά το Ρίο το 2016.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM