Ολυμπιακοί αγώνες: Γκάφα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, αποκάλεσε Κινέζους τους Γιαπωνέζους (Βίντεο)

Ολυμπιακοί αγώνες: Γκάφα από τον πρόεδρο της ΔΟΕ, αποκάλεσε Κινέζους τους Γιαπωνέζους (Βίντεο) Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Σαν να μην έφτανε η αρνητική στάση των Γιαπωνέζων απέναντι στους Ολυμπιακούς αγώνες, λόγω φόβων για εξάπλωση του κορωνοϊού, ήρθε και η γκάφα του προέδρου της ΔΟΕ, που τους αποκάλεσε Κινέζους.

 

Ο Τόμας Μπαχ υπέπεσε σε αυτό το λάθος στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του μετά την άφιξή του στο Τόκιο την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς επιχειρούσε να καθησυχάσει τους πολίτες ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν θα εξελιχθούν σε γεγονός υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

 

«Κοινός μας στόχος είναι οι ασφαλείς αγώνες», είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο και τον διευθύνοντα σύμβουλο Τοσίρο Μούτο.

 

«Για όλους. Για τους αθλητές, για τις αποστολές και κυρίως για τον Κινεζικό… Ιαπωνικό λαό», είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, διορθώνοντας αμέσως την γκάφα του. Αν και οι διερμηνείς δεν μετέφρασαν το λάθος του από τα αγγλικά στα γιαπωνέζικα, τα ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ προκάλεσαν αντιδράσεις στα social media.

 

Πέρα από αυτό το λάθος, ο Τόμας Μπαχ δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο είναι οι «καλύτερα προετοιμασμένοι», παρά τα μυριάδες προβλήματα που προκάλεσε η πανδημία.

 

«Οι πολίτες της Ιαπωνίας μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη σε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε για να γίνουν ασφαλείς αυτοί οι αγώνες, με όλα τα εντατικά και αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό», υπογράμμισε.

 

«Καταφέρατε να κάνετε το Τόκιο την καλύτερα προετοιμασμένη πόλη για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο υπό τις δύσκολες συνθήκες που όλοι πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Απομένουν δέκα ημέρες για την τελετή έναρξης, αυτό σημαίνει ότι απομένει ακόμη πολλή δουλειά», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

 

Ο Μπαχ, που έμεινε σε καραντίνα στο ξενοδοχείο του μετά την άφιξη στο Τόκιο- το οποίο είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πανδημίας- πιθανόν να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, αύριο, Τετάρτη.

 

 

Με πληροφορίες από Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Αθλητισμός / Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Ο 31χρονος Αιγύπτιος σούπερ σταρ, που διανύει φέτος την όγδοη σεζόν του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή χρονιά, μετρώντας 32 γκολ και 22 ασίστ σε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

Αθλητισμός / ΗΠΑ: Ξιφομάχος αρνήθηκε να αγωνιστεί εναντίον τρανς γυναίκας και αποκλείστηκε

«Όταν γονάτισα, κοίταξα τον διαιτητή και είπα: ''Λυπάμαι, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Είμαι γυναίκα, και αυτός είναι άνδρας», δήλωσε η Στέφανι Τέρνερ, αρνούμενη έτσι το δικαίωμα της αντιπάλου της στον αυτοπροσδιορισμό
LIFO NEWSROOM