Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγγνώμη για το σκετς που παρέπεμπε στον "Μυστικό Δείπνο" του Ντα Βίντσι ζητούν οι διοργανωτές

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγγνώμη για το σκετς που παρέπεμπε στον "Μυστικό Δείπνο" του Ντα Βίντσι ζητούν οι διοργανωτές Facebook Twitter
To διάσημο έργο του Λεονάρντο ντα Βίντσι "Μυστικός Δείπνος" / Φωτ: Getty
0

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ζήτησαν σήμερα συγγνώμη από Καθολικούς και άλλους Χριστιανούς που τυχόν προσβλήθηκαν από αυτό που τηλεθεατές θεώρησαν ως παρωδία του διάσημου έργου του Λεονάρντο ντα Βίντσι "Μυστικός Δείπνος" κατά την τελετή έναρξης την Παρασκευή.

Το σκετς περιελάμβανε 18 ερμηνευτές που πόζαραν πίσω από ένα μακρύ τραπέζι με παρόμοιο τρόπο όπως απεικονίζονται ο Ιησούς και οι 12 απόστολοί του στον πίνακα του ντα Βίντσι. Ανάμεσα στους ερμηνευτές ήταν μια ομάδα drag queens, μέλη της Drag Rag France και ένας γυμνός τραγουδιστής, που υποδυόταν τον θεό Διόνυσο, γεγονός που προκάλεσε την καταδίκη της Καθολικής Εκκλησίας.

"Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης Παρίσι 2024 Αν Ντεσάμπ.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, Τομάς Ζολί, εξήγησε πως δεν είχε την παραμικρή πρόθεση να προσβάλλει κανέναν. 

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 προκάλεσε διθυραμβικά σχόλια, ειδικά με το φινάλε της, αλλά πυροδότησε και αντιδράσεις για την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, στην οποία συμμετείχε και μια ομάδα drag queens και μέλη της Drag Rag France με την Γαλλική Καθολική Εκκλησία να αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι επρόκειτο για μια σκηνή που χλευάζει τον Χριστιανισμό και που μειώνει τις υπόλοιπες καλές στιγμές της διοργάνωσης.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM