Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Η πιο μεγάλη ώρα ειναι απόψε στον τελικό του Conference League

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Η πιο μεγάλη ώρα ειναι απόψε στον τελικό του Conference League Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι απόψε, καθώς στις 22:00 στην ΑΕΚ Arena οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους στον τελικό του Conference League.

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στον τελικό του Europa Conference League κόντρα στη Φιορεντίνα και θα έχει στο πλευρό του περισσότερους από 10.000 οπαδούς του. Οι Ιταλοί
ήταν φιναλίστ και της περασμένης σεζόν στην ίδια διοργάνωση, όταν ηττήθηκαν με 2-1 από την Γουέστ Χαμ στην Πράγα..  
 
«Είμαστε περήφανοι και χαρούμενοι που φτάσαμε στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, είναι λόγος χαράς, αποτέλεσμα τριών υπέροχων χρόνων δουλειάς. Επιστρέψαμε στον τελικό, δεν ήταν εύκολο, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, γιατί η Φιορεντίνα δεν έχει κατακτήσει τρόπαιο εδώ και μερικά χρόνια», δήλωσε ο προπονητής Βιντσένζο Ιταλιάνο, ο οποίος θα αποχωρήσει από τον σύλλογο στο τέλος της σεζόν.

Έπειτα από μία δύσκολη εκκίνηση στο πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός από την πλευρά του άλλαξε τεχνικούς τρεις φορές, βρήκε σταθερότητα και αποτελέσματα από την άφιξη στον πάγκο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τον Φεβρουάριο, τερματίζοντας στην τρίτη θέση στην ελληνική Super League.
Ο Ισπανός  προπονητής, νικητής του Europa League με τη Σεβίλλη το 2023, έχει μεταμορφώσει το πρόσωπο της ομάδας:  «Μελέτησα τους παίκτες και, μέρα με τη μέρα, άρχισα να πιστεύω ότι μπορούσαμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο. Και μετά πιστέψαμε δύο από εμάς, μετά τέσσερις, μετά έξι...» , εξήγησε. Πλέον υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη χώρα που το πιστεύουν, έτοιμοι να στηρίξουν τον πιο δημοφιλή σύλλογο στη χώρα.

Ο Ολυμπιακός θα υπολογίζει ιδιαίτερα στον Μαροκινό επιθετικό της Αγιούμπ Ελ Κάαμπι, ο οποίος έλαμψε ιδιαίτερα στα ημιτελικά με πέντε γκολ κόντρα στην Άστον Βίλα (4-2, 2-0), φτάνοντας συνολικά τα 10 στη διοργάνωση και στη θέση του πρώτου σκόρερ.

Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια

Δρακόντεια θα είναι απόψε τα μέτρα ασφαλείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς περισσότεροι  από 5.000 αστυνομικούς θα βρίσκονται στην περιοχή. Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις θα απαγορευτούν την Τετάρτη στην Αττική και θα κλείσουν τα σχολεία σε περιοχές κοντά στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. 

Σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ, οι οπαδοί των δύο φιναλίστ θα ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία ώστε να προσεγγίσουν το γήπεδο, ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους οπωσδήποτε το ονομαστικό εισιτήριο, καθώς και αστυνομική ταυτότητα.

Παράλληλα ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις στα δρομολόγια ηλεκτρικού και τραμ καθώς και αρκετών λεωφορειακών γραμμών. Τα μέτρα προβλέπουν τη δημιουργία δύο διαφορετικών σημείων συγκέντρωσης για τους φιλάθλους των δύο ομάδων (Fan Meeting Points), η μετακίνηση των οποίων θα πραγματοποιηθεί ελεγχόμενα, συνοδεία αστυνομικών, με συρμούς του ΗΣΑΠ αλλά και λεωφορεία του ΟΣΥ που θα διατεθούν αποκλειστικά γι' αυτόν το σκοπό.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ασημένιο για την Εθνική νεανίδων στο τεχνικό ομαδικό του ευρωπαϊκού

Αθλητισμός / Καλλιτεχνική κολύμβηση: Ασημένιο για την Εθνική νεανίδων στο τεχνικό ομαδικό του ευρωπαϊκού

Οι Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Εστέλλα Καραμανίδου, Ζωή Καράγγελου, Αρτεμη Κουτράκη, Δέσποινα Πέντζα, Σοφία Ρηγάκου και Βασιλική Θάνου κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο
LIFO NEWSROOM
Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Αθλητισμός / Με 20 μετάλλια ολοκλήρωσε η Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου

Τα 17 από αυτά κατακτήθηκαν στην κλασική κολύμβηση - Τα υπόλοιπα τρία ελληνικά μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) ήρθαν από τα ομαδικά αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης
LIFO NEWSROOM