Οργή για τη βράβευση της τενίστριας Margaret Court μετά τα σχόλιά της κατά των ΛΟΑΤΚΙ

Οργή για τη βράβευση της τενίστριας Margaret Court μετά τα σχόλιά της κατά των ΛΟΑΤΚΙ Facebook Twitter
Οργή για βράβευση της τενίστριας Margaret Court - Μετά τα σχόλιά της κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας (GettyImage)
0

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση να απονεμηθεί στην τενίστρια Margaret Court η υψηλότερη τιμή της χώρας μετά τα σχόλιά της κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Η 78χρονη έχει κερδίσει 24 Grand Slam στο μονό και 40 στο διπλό κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Στη συνέχεια έγινε πάστορας.

Η πρώην τενίστρια και πάστορας πλέον, από το Περθ προκάλεσε οργή όταν το 2017 είπε ότι το τένις ήταν «γεμάτο λεσβίες» και ότι τα τρανσέξουαλ παιδιά ήταν έργο του «διαβόλου». Είπε επίσης ότι δεν θα πετούσε με την αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas «όπου μπορούσε» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποστήριξη της εταιρείας στους γάμους του ίδιου φύλου.

Δύο κυβερνήτες δήλωσαν ότι δεν πρέπει να της απονεμηθεί η ανώτατη τιμή του Τάγματος της Αυστραλίας λόγω των εριστικών απόψεων που έχει εκφράσει ήδη από το 2017 κατά των ομοφυλοφίλων.  Χωρίς να την κατονομάσει, ο επικεφαλής στην περιοχή της Βικτώριας, Ντάνιελ Άντριους ανέφερε σε ανάρτησή του ότι «Οι νίκες του Grand Slam δεν δίνουν το δικαίωμα σε κάποιον να σπέρνει μίσος και να δημιουργήσει διχασμό».

Ο Mark McGowan, δήλωσε ότι τα βραβεία «πρέπει να απονέμονται σε αφανείς ήρωες της Αυστραλίας και υπάρχουν πάρα πολλοί από αυτούς στη χώρα». Τα βραβεία ανακοινώνονται συνήθως κατά τη διάρκεια των διακοπών της Ημέρας της Αυστραλίας στις 26 Ιανουαρίου, ωστόσο η είδηση της απονομής του βραβείου στην Court διέρρευσε, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.

Η Court, η πρώτη Αυστραλή που κατέκτησε το Wimbledon το 1963, είπε ότι αισθάνεται τιμή για το βραβείο και πρόσθεσε ότι θα ήθελε οι άνθρωποι να επικεντρώσουν την προσοχή τους στα επιτεύγματά της στο τένις.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την βράβευσή της, σχετικά με τα σχόλιά της για την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, είπε στο ABC News ότι «δεν έδειξα ποτέ με το δάχτυλο κάποιον προσωπικά. Αγαπώ όλους τους ανθρώπους, δεν έχω τίποτα εναντίον των ανθρώπων, απλά λέω ό,τι λέει η Βίβλος».

Το 2013, ωστόσο είχε αναφερθεί και προσωπικά. Σε κείμενό της σε μια εφημερίδα σχετικά με τη γέννηση του παιδιού της Αυστραλής τενίστριας Casey Dellacqua, που απέκτησε με την σύντροφό της, είχε σχολιάσει:«Με θλίψη βλέπω ότι σε αυτό το παιδί έχουν στερήσει τον πατέρα».

Πολλοί από τον κόσμο του τένις, συμπεριλαμβανομένων των νικητριών του Grand Slam, Martina Navratilova και Billie Jean King, ομοφυλόφιλες και οι δύο, καταδίκασαν τις απόψεις της πρωταθλήτριας Court.

Πριν από ένα χρόνο, η Navratilova και ο Αμερικανός πρώην πρωταθλητής του τένις, John McEnroe, ανάρτησαν ένα πανό στο Australian Open ζητώντας να μετονομαστεί η Margaret Court Arena στη Μελβούρνη σε «Evonne Goolagong Arena» σε αναγνώριση της κορυφαίας τενίστριας της Αυστραλίας.

Η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Τένις έχει δηλώσει ότι δεν συμφωνεί με τις προσωπικές απόψεις της Margaret Court, καθώς δεν συνάδουν με τις αξίες της «ισότητας, ποικιλομορφίας και ένταξης». Αρνήθηκε ωστόσο να μετονομάσει το γήπεδο.

Με πληροφορίες του BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου την αποχώρησή της από το άθλημα

Αθλητισμός / Άλεξ Μόργκαν: Η θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το άθλημα

Φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ομάδας Γυναικών των ΗΠA, η Μόργκαν κατέκτησε δύο φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012
LIFO NEWSROOM