Παγκόσμιο ρεκόρ για τη Λέιλ Γουίλκοξ- Η ταχύτερη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο

Παγκόσμιο ρεκόρ για τη Λέιλ Γουίλκοξ- Η ταχύτερη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/@rugilekaladyte
0

Μια Αμερικανίδα ποδηλάτης κατέκτησε νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ταχύτερη γυναίκα που γύρισε τον κόσμο με ποδήλατο

Η Λέιλ Γουίλκοξ χρειάστηκε 108 ημέρες, 12 ώρες και 12 λεπτά για να διανύσει 29.169 χιλιόμετρα, ξεκινώντας και καταλήγοντας στο Σικάγο. Έσπασε το ρεκόρ του 2018 που κατείχε η Τζένι Γκρέιαμ από τη Σκωτία, η οποία είχε ολοκληρώσει τη διαδρομή σε 124 ημέρες και 11 ώρες.

Η Γουίλκοξ, 38 ετών, από την Αλάσκα, ξεκίνησε στις 28 Μαΐου, διασχίζοντας 21 χώρες σε τέσσερις ηπείρους πριν επιστρέψει στο Σικάγο γύρω στις 21:00 τοπική ώρα (02:00 GMT) την Τετάρτη.

Η Γουίλκοξ ποδηλατούσε έως και 14 ώρες την ημέρα στη διάρκεια του ταξιδιού της, το οποίο θα επαληθευτεί για την ένταξη στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι ποδηλάτες υπεραντοχής καίνε από 6.000 έως 10.000 θερμίδες την ημέρα.

Παγκόσμιο ρεκόρ για τη Λέιλ Γουίλκοξ- Η ταχύτερη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/@rugilekaladyte

«Έχει απίστευτη φυσική αντοχή, ψυχική δύναμη και απόλυτη αποφασιστικότητα να κάνει αυτές τις ακραίες προσπάθειες», δήλωσε η Άν-Μαρίγιε Ρουκ, συντάκτρια του περιοδικού Cycling Weekly στη Βόρεια Αμερική. «Είναι τεράστια προσπάθεια να το κάνεις αυτό για 108 συνεχόμενες ημέρες».

Η Γουίλκοξ ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το TransAm, έναν αγώνα 4.000 μιλίων στις ΗΠΑ, και έχει επίσης καταγράψει ρεκόρ στο Tour Divide, έναν εξαντλητικό αγώνα κατά μήκος των Βραχωδών Όρεων.

Παρά τον τίτλο «γύρος του κόσμου», οι κανόνες των Γκίνες απαιτούν μόνο οι ποδηλάτες να ξεκινούν και να τελειώνουν στο ίδιο μέρος, ταξιδεύοντας πάντα προς την ίδια κατεύθυνση. Το συνολικό ταξίδι, περιλαμβάνοντας πτήσεις, φέρι και δημόσιες συγκοινωνίες, πρέπει να ισούται με τουλάχιστον 40.000 χιλιόμετρα, την περίμετρο του ισημερινού της Γης, ενώ η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να καλυφθεί με ποδήλατο είναι 28.970 χιλιόμετρα.

Παγκόσμιο ρεκόρ για τη Λέιλ Γουίλκοξ- Η ταχύτερη γυναίκα που έκανε τον γύρο του κόσμου με ποδήλατο Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/@rugilekaladyte

Μετά την αναχώρηση από το Σικάγο, η Γουίλκοξ κατευθύνθηκε στη Νέα Υόρκη και από εκεί πέταξε στην Πορτογαλία. Στη συνέχεια, πέρασε αρκετές εβδομάδες διασχίζοντας την Ευρώπη από βορρά προς νότο και κατόπιν ανατολικά μέχρι την Τουρκία και τη Γεωργία. Ακολούθησε πτήση προς την Αυστραλία, όπου ποδηλάτησε από το Περθ μέχρι το Μπρίσμπεϊν, και μετά πέταξε στη Νέα Ζηλανδία. Μετά την κάλυψη και των δύο νησιών, πέταξε στην Ανκορέιτζ, την πόλη καταγωγής της, και έκανε ποδήλατο κατά μήκος της ακτής του Ειρηνικού μέχρι το Λος Άντζελες, προτού επιστρέψει στο Σικάγο μέσω του Route 66.

Η Γκρέιαμ, η προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ, δήλωσε ότι πέρασε τη μέρα πανηγυρίζοντας για το επίτευγμα της Γουίλκοξ: «Είναι απίστευτο να βλέπεις γυναίκες να προωθούν το άθλημα με τον δικό τους τρόπο. Είμαι μεγάλος θαυμαστής».

Πάντως, η νέα επίδοση της Γουίλκοξ μπορεί ήδη να απειλείται, καθώς η Βεντάνγκι Κουλκάρνι, 25χρονη Ινδή υπεραθλητής ποδηλασίας, βρίσκεται στην 65η ημέρα και έχει διανύσει περίπου 7.700 χιλιόμετρα στην προσπάθειά της να ολοκληρώσει το ταξίδι σε 110 ημέρες.

Με πληροφορίες από BBC

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

Αθλητισμός / Αταμάν: Η Θύρα 13 μου ζήτησε «συγγνώμη» για το πανό για την Κύπρο

«Αυτό το πανό ανέβηκε εν αγνοία της διοίκησης του Παναθηναϊκού», λέει ο Αταμάν σύμφωνα με το Haber Global και προσθέτει ότι «η διοίκηση του συλλόγου είναι επίσης πολύ θυμωμένη με αυτήν την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός: Εκνευρίστηκε ο Αταμάν με πανό για την Κύπρο - Οργή στα τουρκικά ΜΜΕ

Το βίντεο με την αποβολή του προπονητή του Παναθηναϊκού από φιλικό με την Μακάμπι στην Κύπρο - Η δήλωση που ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα - Τι γράφουν οι τουρκικές εφημερίδες
LIFO NEWSROOM