Παραολυμπιακούς Αγώνες: «Δίστασα στην αρχή αλλά μετά μπήκα ξανά στο γήπεδο» λέει η Λήδα Μανθοπούλου

Λήδα Μανθοπούλου: Η κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram/lida.manthopoulou
0

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 του Παρισιού θα αγωνιστεί η Λήδα Μανθοπούλου, κόρη του Αίαντα Μανθόπουλου, η ζωή της οποίας άλλαξε πριν από περίπου 1,5 χρόνο όταν διαγνώστηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η 19χρονη αθλήτρια του στίβου θα λάβει μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και μίλησε για τη διάγνωσή της με πολλαπλή σκλήρυνση. Η Λήδα Μανθοπούλου έγινε η πρώτη Λαρισσαία αθλήτρια που θα μετέχει σε Παραολυμπιάδα, ενώ απέσπασε το εισιτήριο για το Παρίσι με χρόνο 12,62 στα 100 μέτρα, που αποτελεί πανευρωπαϊκό ρεκόρ.

«Δίστασα στην αρχή αλλά μετά μπήκα ξανά στο γήπεδο. Υπήρχαν πάρα πολύ μεγάλοι πόνοι. Άλλαξε πάρα πολύ η καθημερινότητα μου. Ξαναμπήκα σιγά σιγά στο γήπεδο, ήμουν αρκετά διστακτική στην αρχή άλλα είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπώ και θα το συνεχίσω. Τίποτα δεν θα με βάλει κάτω», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λήδα Μανθοπούλου, για τη διάγνωσή της με σκλήρυνση κατά πλάκας, μιλώντας στην ΕΡΤ3.

«Στην αρχή ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Χρειάστηκα τουλάχιστον 6 μήνες να συνηθίσω τις αλλαγές στο σώμα μου και τον οργανισμό μου που ήταν πολύ μεγάλες, είχα πόνους, άλλαξε πολύ η καθημερινότητά μου», είπε η 19χρονη σπρίντερ.

Σύμφωνα με την προπονήτριά της, Βασιλική Μπεκιάρη, υπάρχουν ελπίδες για διάκριση, οι στόχοι είναι πολύ υψηλοί, με την ίδια να χρειάζεται τη θετική ενέργεια όλων των Ελλήνων για να πετύχει το όνειρό της την 31η Αυγούστου στον τελικό των 100 μέτρων.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ