ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

Παρκούρ: «Χρυσός» ο Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χιροσίμα

Παρκούρ: «Χρυσός» ο Κυρσανίδης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Χιροσίμα Facebook Twitter
0

Στην κορυφή του κόσμου ανέβηκε ο Έλληνας αθλητής του παρκούρ, Δημήτρης Κυρσανίδης, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Freestyle, στο παγκόσμιο κύπελλο που διεξάγεται στην Χιροσίμα. 

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής σάρωσε τα μετάλλια αφού πήρε και το ασημένιο στην κατηγορία Speed-Run.


Στο Speed-Run, ο Κυρσανίδης κάλυψε τη διαδρομή των 40 μέτρων σε χρόνο 12,19s παίρνοντας τη 2η θέση, πίσω από τον Ελβετό Κρις Χάρματ (11,37s) και μπροστά από τον Ολλανδό Κέβιν Άλσεμχεεστ (12,48).

Στη συνέχεια ξεπέρασε όλους τους αντιπάλους του και πήρε το χρυσό στο ελεύθερο. 

Σερί επιτυχιών

Πριν δύο εβδομάδες, ο Κυρσανίδης είχε κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο, στη διοργάνωση στο Τσενγκντού της Κίνας, στην κατηγορία Speed Run. Το κύπελλο στην Τσενγκντού ήταν η πρώτη από τις τρεις διοργανώσεις που έχει προγραμματίσει για φέτος η FIG.

Το άθλημα που γεννήθηκε στους δρόμους των γαλλικών πόλεων, διεξάγεται πλέον υπό την σκέπη της παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIG).

Στόχος του παρκούρ είναι η υπερπήδηση φυσικών και τεχνητών εμποδίων, όπου ως εμπόδια θεωρούνται τα πάντα: τα αυτοκίνητα, τα πεζούλια, οι τοίχοι και τα κάγκελα.

Οι αθλητές και οι φανατικοί του παρκούρ αναζητούν διαρκώς εναλλακτικούς, ευφάνταστους (και συχνά επικίνδυνους) τρόπους μετακίνησης, τόσο στην καθημερινή τους ζωή όσο και σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών.

Το παρκούρ καθιερώθηκε τη δεκαετία του '80, από τον David Belle και γενέτειρά του θεωρείται η Lisses, ένα προάστιο του Παρισίου της Γαλλίας.

Εμπνευστής του παρκούρ, ωστόσο, είναι ο Βιετναμέζικης καταγωγής Raymond Belle στρατιώτης, πυροσβέστης, μαθητής της Méthode Naturelle που ήταν πατέρας και μέντορας του David Belle. Ο όρος παρκούρ προκύπτει από το Parcours du Combattant, ένα «στρατιωτικό αγώνισμα» δρόμου μετ' εμποδίων.

Αθλητισμός
0

ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δε φτάνουν στη Formula 1

Αθλητισμός / Γιατί οι κορυφαίοι οδηγοί στον κόσμο δεν φτάνουν στη Formula 1

Το άθλημα είναι πιο δημοφιλές αλλά και πιο ακριβό ποτέ, με τους γονείς των επίδοξων πιλότων της F1 να πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια μόνο για τα παιδιά τους να αρχίσουν να τρέχουν σε αγώνες καρτ
LIFO NEWSROOM