Πενγκου Σουάι: «Δε θέλουμε να τιμωρήσουμε 1,4 δισ. ανθρώπους με μποϊκοτάζ» λέει η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις

Πενγκου Σουάι: «Δε θέλουμε να τιμωρήσουμε 1,4 δισ. ανθρώπους με μποϊκοτάζ» λέει η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Δεν επιθυμούμε να «τιμωρήσουμε 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους», ακυρώνοντας τουρνουά στην Κίνα λόγω της υπόθεσης της Πενγκ Σουάι διεμήνυσε η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης. 


Το διοικητικό σώμα για το άθλημα δέχεται ολοένα και περισσότερες πιέσεις να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Γυναικών που ανέστειλε όλα τα τουρνουά στην Κίνα λόγω της άρνησης της κινεζικής κυβέρνησης να παράσχει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια και την κατάσταση της Σουάι. 

Στις 2 Νοεμβρίου 2021 μέσω Weibo, η Πενγκ, αναφέρθηκε εκτενώς για τη σχέση της με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γκαολί Ζανγκ, παντρεμένο και 40 χρόνια μεγαλύτερό της. Μάλιστα, η Πενγκ, μίλησε για την ταλαιπωρία της σε αυτήν την τοξική σχέση, κατά την διάρκεια της οποίας δεχόταν -όπως υποστήριξε- τακτικές επιθέσεις και από την σύζυγο του Ζανγκ. Η Πενγκ, εξήγησε ότι προ τριετίας, «δέχτηκε» να κάνει σεξ με τον Ζανγκ, αλλά ένιωσε «αναγκασμένη» να το κάνει μετά την επιμονή του, που την έφθασε σε σημείο «να κλάψει». Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της Πενγκ, αυτή η σχέση είχε δεκαετή διάρκεια, με αρκετές διακοπές χωρίς επαφή.

Έκτοτε, τα ίχνη της χάθηκαν για πολλές ημέρες, ενώ μετά από διεθνείς πιέσεις και καταιγισμό εκκλήσεων από ενώσεις, φορείς και μεμονωμένα άτομα, η ίδια εμφανίστηκε σε κάποια βίντεο που δημοσίευσαν κυρίως κυβερνητικά μέσα. 

Χθες, Κυριακή, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, Ντέιβιντ Χάγκερτι τόνισε στο BBC Sport πως οι καταγγελίες πρέπει να διερευνηθούν και πως μέχρι νεοτέρας δεν αναστέλλεται κανένα τουρνουά στην Κίνα.  


«Πρέπει να θυμάστε πως η ITF είναι το κυβερνών σώμα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο και ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαστε υπεύθυνοι είναι η λαϊκή ανάπτυξη. Δεν επιθυμούμε να τιμωρήσουμε ένα δισεκατομμύρια ανθρώπους, οπότε θα συνεχιστούν προσώρας τα τουρνουά νέων και ενηλίκων» ανέφερε ο ίδιος. 

Με πληροφορίες από Guardian 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Αθλητισμός / Ο Μοχάμεντ Σαλάχ παραμένει στη Λίβερπουλ και μετά το 2025 – Υπέγραψε νέο συμβόλαιο

Ο 31χρονος Αιγύπτιος σούπερ σταρ, που διανύει φέτος την όγδοη σεζόν του με τη φανέλα της Λίβερπουλ, πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή χρονιά, μετρώντας 32 γκολ και 22 ασίστ σε 45 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων έγινε η μοναδική γυναίκα διαιτητής στα επαγγελματικά πρωταθλήματα

Αθλητισμός / Γερμανία: Στόχος χυδαίων σεξιστικών συνθημάτων η μοναδική γυναίκα διαιτητής στη χώρα

H 30χρονη δεν κατέγραψε τα περιστατικά στην επίσημη έκθεση του αγώνα, αλλά η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ξεκίνησε έρευνα αφού κυκλοφόρησε βίντεο των συνθημάτων
LIFO NEWSROOM