Πιτίνο- Προολυμπιακό Τουρνουά: «Πάω να δω την Ελλάδα να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Πιτίνο- Προολυμπιακό Τουρνουά: «Πάω να δω την Ελλάδα να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες» Facebook Twitter
O Ρικ Πιτίνο στον ημιτελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής έκανε ανάρτηση μέσω της οποίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, υπονοώντας ότι θα νικήσει την Κροατία στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά. 

«Πηγαίνοντας να δω την ελληνική εθνική ομάδα να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Μπίλι (σ.σ. Βασίλης) Σπανούλης κάνει σπουδαία δουλειά με αυτή την ομάδα. Hellas Pame!» έγραψε χαρακτηριστικά ο Ρικ Πιτίνο για τον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά.

Η ελληνική ομάδα μετά την επιβλητική νίκη με 96-68 στον χθεσινό ημιτελικό απέναντι στην Σλοβενία καλείται να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο που τη χωρίζει από την πρώτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια και συνολικά πέμπτη στην ιστορία της. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κώστα Αντετοκούνμπο.

Στον αντίποδα, η Κροατία που επικράτησε δύσκολα με 80-77 της Δομινικανής Δημοκρατίας στον δεύτερο ημιτελικό του Σαββάτου, διεκδικεί την πέμπτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες και πρώτη από το 2016 στην Βραζιλία.

Ελλάδα και Κροατία έχουν συναντηθεί 24 φορές σε επίπεδο Ανδρών, με την ελληνική ομάδα να έχει 14 νίκες. Η πιο πρόσφατη συνάντησή τους ήταν στη φάση των ομίλων του Ευρωμπάσκετ 2022, ενώ σε επίπεδο Προολυμπιακών Τουρνουά είχαν αναμετρηθεί το 1992 στη Μούρθια και το 2016 στο Τορίνο, με τους Κροάτες να έχουν δύο νίκες.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσισμό - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Αθλητισμός / Ισπανία: Παίκτης της Χετάφε κατήγγειλε ρατσιστική συμπεριφορά - Να μην μιλάει μέχρι να μάθει ισπανικά, απάντησε ο πρόεδρος της ομάδας

Η αντίδραση του Άνχελ Τόρες στους ισχυρισμούς του Νιγηριανού ποδοσφαιριστή Κριστάντους Ούτσε, σχολιάστηκε αρνητικά στα social media
LIFO NEWSROOM
Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Αθλητισμός / Ένας στους 3 παίκτες του NFL πιστεύει ότι πάσχει από χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια (CTE)

Οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν υποστεί διάσειση κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, ενώ η NFL έχει πλέον αυστηρά πρωτόκολλα για τη διαχείριση των τραυματισμών στο κεφάλι
LIFO NEWSROOM